Koti Uutisia Israel avasi Pohjoismaiden ensimmäisen kunniakonsulaattinsa Vaasaan

Israel avasi Pohjoismaiden ensimmäisen kunniakonsulaattinsa Vaasaan

9
Vasemmalla Israelin Suomen-suurlähettiläs Dan Ashbel ja oikealla kunniakonsuli Fredrik Ekholm.
Vasemmalla Israelin Suomen-suurlähettiläs Dan Ashbel ja oikealla kunniakonsuli Fredrik Ekholm.

Israel on vastikään kunniakonsuli Fredrik Ekholmin johdolla perustanut Pohjoismaiden ensimmäisen kunniakonsulaattinsa Vaasaan. Ekholm kommentoi Ylelle kunniakonsulaatin tehtävänä olevan “edistää Israelin ja Suomen välisiä suhteita” ja liiketoimintaa. Hän pitää tärkeänä “oikean tiedon antamista Israelista”. Ekholmin mielestä Israelia “syytetään liian usein Lähi-idän konflikteista” ja Israelista kerrotaan hänen mukaansa julkisuudessa “jopa valheita”. Hän näkee, että konfliktien aikana “Israel on vain puolustanut omaa aluettaan ja sillä on siihen myös oikeus”.

“Vaasan seudulla on paljon kansainvälisiä yrityksiä ja Israelissa toimii runsaasti korkean teknologian yrityksiä. Mielestäni Vaasan seudulla ja Israelilla on paljon annettavaa toisilleen”, Ekholm sanoi Ylelle. Näin uskoo myös Israelin Suomen suurlähettiläs Dan Ashbel.

Fredrik Ekholm on toiminut vuodesta 1993 vuoteen 2012 kansainvälisen kristillisen kauppakamarin puheenjohtajana. Lisäksi Ekholm perusti vuonna 1992 vaimonsa kanssa Israelista kosmetiikkatuotteita maahantuovan Tabita Productions Oy:n.

Lähteet: Yle, ICCC

9 KOMMENTIT

 1. Onkohan Ekholm perillä siitä miten (etenkin Israelin) juutalaiset keskimäärin suhtautuvat kristittyihin ?

  http://davidduke.com/?s=christians

  (Nämä Kuolleen meren kosmetiikat mitä esim. kauppakeskuksissa myydään, ovat muuten ylihintaista sumutusta.. hakusanaksi vaikka “dead sea cosmetics fraud”)

 2. ”Israel on vain puolustanut omaa aluettaan ja sillä on siihen myös oikeus”.
  Mitähän mieltä jutkut sitten ovat yhdysvaltojen vastaisesta terrorismista, jotka myös puolustavat omaa maataan ja heille elintärkeitä resurssejaan. Olisi ihan kiva vaan saada tietää.

  • Meni jotenkin ohi viestisi..

   Siis Israel ja yhdysvallathan ryöstävät ja raiskaavat lähi-idän luonnonvarat yhteisien intressiensä vuoksi.. kumpikin saasta tuhottava kokonaan!

 3. Huh.. Hetken jo luulin että jotain outoa tapahtui kun painoin “tykkää-nappia”. Kahdessa kommentissa plus-äänimäärä laski. Mutta mitä ilmeisiimin pari trollia painoi “ei-tykkää” nappia. Isonenä valvoo.

  Mietin tätä Vaasan seutua, miksi juuri sinne? Pääsyy ei varmaankaan ole se että joku henkilö sattuu asumaan sielä. Eikä se että Vaasa on kovinkin naapurimaahan kallellaan. Tulin siihen johtopäätökseen että koska Suomen historiassa suuremmat muutokset ovat aina lähteneet pohjanmaalta, niin nyt pelätään Nationalismin lähtevän sieltä liikkeelle. Ja tällä joko koitetaan pysäyttää se tai koitetaan saada oma agenda liikkeelle. Nämä ja vastaavat asiat ovat tarkoin harkittuja, eivät mitään nopeita päähänpistoja. Sillä on joku suurempi merkitys että juuri Vaasa on valittu kyseisen kansan kunniakonsulin paikaksi. Kannattaa seurata mitä sielä tapahtuu.

 4. Huonoon suuntaan mennään.
  Vaikka miten yrittäisi nähdä positiivisessa valossa tällaisen asiat niin pakostikin alkaa miettiä mihin se johtaa kun kädestäviejänä on maailman rasistisin ja xenofobisin kansa.

 5. Hankalahan tuota tekstiä on lukea kun sanat “Israel” ja kunnia samassa lauseessa… !

Comments are closed.