Koti Uutisia Ulkomaat Isossa-Britanniassa jo kaksi apinarokkotartuntaa viikon sisällä

Isossa-Britanniassa jo kaksi apinarokkotartuntaa viikon sisällä

10

Viikonloppuna Isossa-Britanniassa uutisoitiin maan ensimmäisestä apinarokkotapauksesta. Nyt tapauksia on jo kaksi.

Ensimmäinen sairastunut oli Nigerian kansalainen, joka matkusti kotimaastaan Isoon-Britanniaan. Hänen uskotaan sairastuneen kotimaassaan. Toinen sairastunut oli täysin erillinen tapaus, ja tämän alkuperää ei vielä ole julkisesti kerrottu. Alkuperäisen lähteen mukaan sairastuneilla ei ole mitään Ison-Britannian sisäistä yhteyttä keskenään.

Apinarokko on isorokon sukulaisviruksen aiheuttama sairaus. Se on nimensä mukaisesti tavattu ensimmäistä kertaa apinoilla, ja ensimmäinen ihmiseen tarttunut tapaus on raportoitu Kongon alueelta 1970-luvulla. Apinarokko on yleinen sairaus
Länsi-Afrikassa. Nigeriassa oli vuosi sitten valloillaan apinarokkoepidemia, jonka jälkeen tautitapauksia on raportoitu muutamia ympäri maailmaa. Apinarokko on myös niin kutsuttu zoonoosivirus eli se voi tarttua ihmisestä eläimeen ja eläimestä ihmiseen.

Lähde: MTV

10 KOMMENTIT

  • Ei tullut. HIV on kehitetty Saksalaisessa laboratoriossa joskus 70-luvulla, mistä se tarkoituksella levitettiin Afrikkaan väestönkasvua rajoittamaan. Monet muutkin näistä tappoviruksista on ihmisten kehittämiä.

   • Jotkut lähteet väittävät, että HIV-virus tunnettiin jo 1920-luvulla ja ensimmäinen todettu ihmistartunta oli kuulemma nykyisen Kongon alueella. Toinen lähde taas sanoo, että se löydettiin 1959 ja kolmas, jotta 80-luvulla. Ota noista nyt selko.

    • Näissä tautitapauksissa on yksi yleinen piirre: Jos ne lähtevät liikkeelle yhdestä paikasta, ne ovat ihmisen aikaansaamia. Jos useammasta niin luonnon muovaamia.

     On luonnotonta että yhdestä paikasta lähtisi jokin tauti leviämään ympäri maapallon. Kyllä sitä silloin olisi tavattu jo muuallakin.

     • Miksi muka viruksen pitäisi levitä yks kaks yht’aikaa monesta eri paikasta? Voisi olettaa, että kaikki saa alkunsa jostakin, kuten virukset muuttamalla muotoaan, tekemällä muutatioita ja tätä kautta syntyy uusia, erilaisia viruksia.

      HIV on SIV-viruksen mutaatio ja on mielestäni enemmänkin epätodennäköistä, että joku viruslaji yllättäen muuttaisi muotoaan samalla tavalla useassa eri paikassa.

     • HIVistä on kyllä monta teoriaa, itse uskon, että se on ihmisen kehittämä kuten Ebolat ym, mutta toisaalta olihan esim Keskiajalla musta surma rutto ym..

   • Jussi – Eipä ole tuo HIV/AIDS erityisesti vaikuttanut tuohon afrikkalaisten syntyneisyyteen, eikä tuo ebolakaan.

 1. Tulisi välttää fyysistä kontaktia apinoiden kanssa, vaikka kuinka himot hyrräisivät

  • Täysin kulttuurimarxistisen ideologian vastaisia, pakanallisia ohjeita jakelet. Sekaantuminen samaa sukupuolta olevaan alaikäiseen kuolleeseen eläimeen kuvastaa seksuaalista vapautuneisuutta ja avaraa maailmankatsomusta. Kehtaatkin vastustaa, ryökäle… 😀

Comments are closed.