Koti Uutisia Ulkomaat Islanti sai sakot Euroviisuista

Islanti sai sakot Euroviisuista

2

Islantilainen pop-yhtye Hatari teki rikoksen TV-sääntöjä vastaan, näyttäessään Palestiinan lippuja Eurovision -laulukilpailussa Tel Avivissa.

Islannin yleisradioyhtiö RÚV sai sakkotuomion Eurovision-laulukilpailun järjestäjien toimesta. Suomessa laulukilpailu tunnetaan nimellä Euroviisut.

Islantilainen Hatari-yhtye näytti Palestiinan lippuun perustuvia banderolleja kameroiden edessä Tel Avivissa järjestyssä Euroviisufinaalissa tuloksia odotellessa. Eurooppalaisen radio- ja TV-unionin (EBU) mukaan lippujen näyttö oli sääntöjenvastaista.

Laulukilpailuissa näytettiin suurta määrä eri lippuja ja banderolleja, mutta Palestiinan lippu oli kiellettyä näyttää eri maita yhdistävässä musiikkikilpailussa. Kilpailun aikana Israelin turvallisuuspoliisi takavarikoi Hatarin banderollit. Palestiina ei ollut mukana kilpailussa.

Siitä huolimatta, että EBU on julkisin varoin kustannettava yleispalvelu, ei se halua paljastaa kuinka paljon sakkoja se vaatii RÚV:lta.

Hataria kritisoitiin siitä, että sen jäsenet ilmaisivat kritiikkiä Israelia kohtaan, joka oli mukana kilpailussa. Koska Hatari näytti palestiinalaisten symbolia, joutui myös yhtyeen näytös kritiikin kohteeksi koska se sisälsi väkivaltaseksuaalisia perversioita – siitäkin huolimatta, että näytöksen sisältö oli tiedossa jo paljon ennen finaalia. Muut seksuaaliset poikkeavuudet ja perversiot ovat aikaisemmin olleet Euroviisuissa ylistyksen kohteena –esimerkiksi HI-virusta kantavan homoseksuaalin Conchita Wurstin transseksuaali esitys vuonna 2014.

Islantilainen RÚV on valittanut sakoista ja sen vuoksi ei ole vielä maksanut niitä.

Lähde: Nordfront.se

2 KOMMENTIT

  1. Juutalaiset miljardööri-mafiosot ovat saaneet kansakunnat sekaisin holokausti- lgbt- ja ilmastonmuutos-uskontoja leivttämällä.

    Kuinka kauan katsomme sivusta kun lastemme tulevaisuus ryöstetään muutaman psykopaatin toimesta, hyväntahtoisten idioottien ylsitäessä tätä menoa?

Comments are closed.