Koti Uutisia Islanti lopettaa EU-jäsenyysneuvottelut

Islanti lopettaa EU-jäsenyysneuvottelut

3

Kaksi Islannin hallitsevaa puoluetta, Itsenäisyyspuolue ja Edistyspuolue, äänestivät valtion EU-jäsenyyskäsittelyn lopettamisesta. Ulkoministeri Gunnar Bragi Sveinsson sanoi miettivänsä lähipäivien aikana, mihin toimiin olisi seuraavaksi ryhdyttävä.

Ennen Itsenäisyyspuolueen neuvotteluja puolueen EU-myönteiset jäsenet lähettivät puolueen valtionpäivillä edustajille kirjeen, jossa nämä vaativat odottamaan jäsenyysneuvottelujen lopettamista siihen asti, kunnes asiasta olisi pidetty kansanäänestys.

Puolueen puheenjohtaja Bjarni Benediktsson oli luvannut suorittaa kansanäänestyksen ennen viime vuoden eduskuntavaaleja. Keskustelut EU-jäsenyydestä aloitettiin saaren nykyisen hallituksen astuttua valtaan.

 

Lähteet: Nordfront.se, IcelandReview.com

3 KOMMENTIT

  1. Tämä uutinen oli mannaa korvilla pari päivää sitten. Islanti lopetti neuvottelut ja nyt sitten otetaan aikaa koska ensimmäinen maa jättää eroanpmuksensa. Joko rahaliitosta tai sitten suoraan EU:sta. Tämä nykyinen järjestelmä on sen verran laho, ettei sen kirjanpitoa pysty pitämään kukaan. Eikä sitä ole hyväksytty kohta kymmeneen vuoteen.

    Näitä asioita miettiessäni minulle tulee aina mieleen “Eläinten vallankumous”.

  2. Kaikki kansat jotka eivät liity Eurostoliittoon tai eroavat siitä, ovat viisaita.

Comments are closed.