Koti Uutisia Luonto Islannissa suuri tulivuori heräsi unestaan

Islannissa suuri tulivuori heräsi unestaan

12

Katlan tulivuori Islannissa on herännyt. Tutkijat epäilevät mahdollisen purkauksen olevan suurempi kuin vuoden 2010 Eyjafjallajökullin purkaus.

Epäilykset tulevasta purkauksesta perustuvat suureen määrään hiilidioksidia, jota tulivuoresta parhaillaan purkautuu. Katlan tulivuoresta purkautuu nyt päivittäin noin 20 000 tonnia hiilidioksidia, mikä suurella todennäköisyydellä tarkoittaa sitä, että vuoren sisällä oleva magma on nousemassa pintaa kohti.

– Paljon kaasua purkautuu ulos, mikä tarkoittaa, että tulivuoren alla oleva magma on noussut niin korkealle, että hiilidioksidi pääsee purkautumaan. Kun magma on syvemmällä maaperässä, hiilidioksidi on sitoutuneena magmaan, kertoo Kööpenhaminan yliopiston tulivuoriasiantuntija Martin Holm.

Katla on purkautunut historian aikana noin 4 080 vuoden välein, ja edellisestä purkauksesta on jo lähes sata vuotta. Viimeisin purkaus tapahtui vuonna 1918.

Lähde: Yle

12 KOMMENTIT

 1. Surtr siellä vaan herättelee Lokia ja kohta paukkuu. Normitoimintaa Valhallan väen mielestä… 😀

 2. (((NATO))) se siellä aktivoi tulivuoria, jotta saadaan tuhkaa ilmaan. Hyvin toimi viimeksi tuolla NATO:n käsikassarassa Islannissa, jolloin testattiin Euroopan lentoliikenteen pysäyttämistä. Ja hyvinhän se todellakin toimi, kuten sanoin.

  • Suku on pahin, sen tiesi jo Kalevala:

   “Appi karhu kartanolla
   anoppi susi tuvassa
   kyty kyinä kynnyksellä
   nato nauloina pihassa.”

   • Jep, NATO ja nato ovat toki eri asia. Minua aspergerina ottaa päähän, kun NATO:sta puhutaan natona. Se tekee jostakin suuresta, juutalaisesta ja kauheasta ikään kuin vähemmän pelottavan ja vaarallisen.

    Eivät enää nykynuoret tiedä natoja, kälyjä, lapsuksia, esikoisia, kuopuksia, parahultaisia ja muita hienoja, vanhoja sanoja.

 3. Pitäisköhän noiden tulivuorten purkautuminen kieltää. Haloo Vihreät!! Sieltähän tulee CO2:sta ilmakehään. Sehän aiheuttaa ilmakehän lämpenemistä.

  Jos kerran päivässä tulee 20tn niin sehän vastaan nykyisten 75g/km ajoneuvojen kohdalla 266,7 miljoonaa kilometirä. Saksassa oli joskus 80 miljoonaa autoa. Tällä laskukaavalla jokainen saisi ajaa vuorokaudessa 3,33 kilometriä. Ja kun tiedetään että kaikki autot eivät liiku joka päivä.

  Tai Suomen osalta… Suomen 3,4 miljoonaa henkilöautoa saisivat ajaa joka päivä 78km jotta saataisiin samanlainen co2 päästö. Onneksi esim. oma autoni liikkuu sen verran vähän että tankillinen saattaa kestää kaksikin kuukautta.

 4. Myös Yellowstonessa on aktiivisuus lisääntynyt. Turisteille on asetettu kieltoalueita.
  http://www.shtfplan.com/headline-news/latest-from-yellowstone-thermal-activity-increases-geysers-shoot-rocks_09202018 (huono sivusto, koska paljon roskamainoksia)
  — geysers have reportedly been shooting out rocks

  Nämä tulivuorten purkaukset vaikuttavat ilmastoon (kylmentävästi) enemmän kuin mitkään ihmisen poliittiset päätökset. — Varsinkin se on täyttä potaskaa, että sen seurauksena, että otetaan RAHAA yhdeltä ihmiseltä ja annetaan se toiselle jotenkin muuttaisi ilmastoa.

 5. Kaikki, toistan kaikki maanjäristykset, hirmumyrskyt, tulivuorenpurkaukset, tulvat, maanvyöryt, lento-onnettomuudet, naisten kuukautiset, jalkahiki ja visvasyylät ovat USAn aiheuttamia.

  https://www.rferl.org/a/The_USCausedThe_Haiti_Earthquake_Meme/1939098.html

  https://psmag.com/environment/the-rich-are-controlling-the-weat

  https://www.newsweek.com/government-not-controlling-hurricanes-despite-conspiracy-theory-692252

  https://www.thesun.co.uk/fabulous/4439359/bizarre-conspiracy-theory-blames-mysterious-us-government-project-haarp-for-the-torrent-of-dangerous-weather-sweeping-the-globe/

  Vain Odin tai Putin voi maailman enää pelastaa. Itse pistän toivoni Odiniin.

 6. >”Katla on purkautunut historian aikana noin 4 080 vuoden välein, ja edellisestä purkauksesta on jo lähes sata vuotta.”

  Siis 40 – 80:n vuoden välein.

Comments are closed.