Koti Uutisia Islamistit suunnittelivat iskua Berliinin puolimaratonille – kuusi pidätetty

Islamistit suunnittelivat iskua Berliinin puolimaratonille – kuusi pidätetty

1

Saksan Berliinissä kuusi 18–21-vuotiasta ääri-islamistia pidätettiin ulkomaiselta tiedustelupalvelulta tulleen vihjeen avulla. Miehet suunnittelivat terrori-iskua Berliinin puolimaratonille sunnuntaina 8. huhtikuuta.

Poliisi on toistaiseksi nimennyt vain yhden epäillyn, 20-vuotiaan miehen nimeltään Walid S. Walid S. oli hyvissä väleissä Saksan toistaiseksi verisimmän jihad-iskun tehneen Anis Amrin kanssa. He molemmat kävivät samassa moskeijassa, joka suljettiin salafistiyhteyksiensä takia vuoden 2017 alussa. Walidin asuntoon tehtiin myös kotietsintä syyskuussa 2017. Walidin ja Amrin uskotaan syöneen yhdessä lounaan 19.12.2016, samana päivänä, jolloin Amri ajoi väkijoukkoon tappaen 12 ihmistä sekä haavoittaen 56:tta. Italian poliisi ampui Amrin tämän pakomatkan jälkeen. Walid S. on ollut kuukausia seurannassa, koska Amrin kuoleman uskottiin herättäneen Walidissa kostonhalua.

Kun poliisit ottivat sunnuntaina Walidin kiinni, häneltä löydettiin muutama suuri ja erityisen teräväksi teroitettu veitsi, joita hänen oli tarkoitus käyttää osallistujiin ja katsojiin kohdistuen. Berliinin puolimaratonin järjestystä oli vahtimassa 630 poliisia.

1 KOMMENTTI

Comments are closed.