Koti Uutisia Islaminvastaisuus lisääntyy Ranskassa

Islaminvastaisuus lisääntyy Ranskassa

4
Muslimien mellakointia Pariisissa vuonna 2007. Vuosikymmenen aikana muslimitaustaiset ranskalaiset ovat mellakoineet useasti Pariisissa ja muissa kaupungeissa. Viimeksi muslimit mellakoivat viime kesänä Pariisissa.
Muslimien mellakointia Pariisissa vuonna 2007. Vuosikymmenen aikana muslimitaustaiset ranskalaiset ovat mellakoineet useasti Pariisissa ja muissa kaupungeissa. Viimeksi muslimit mellakoivat viime kesänä Pariisissa.

Lokakuussa tehty kysely paljastaa, että 59 prosenttia ranskalaisista uskoo islaminvastaisuuden lisääntyneen maassa viimeisen 20 vuoden aikana. Kyselyn tulokset nousivat jälleen pinnalle, kun kansallismielinen Kansallinen rintama menestyi kunnallisvaaleissa. Marine Le Pen sanoi perjantaina, ettei puolueen hallitsemilla alueilla enää tulla tarjoilemaan sianlihattomia kouluruokia. Muslimien mielestä päätös on kohdistettu juuri heitä vastaan.

Ranskassa asuu eniten muslimeita koko Euroopassa. Muslimeita maan väestöstä on arviolta kuusi miljoonaa.

Rasisminvastaisen järjestön jäsen Abdelaziz Chaambi sanoo, että muutos Ranskassa on mahdollista ainoastaan, jos maan muslimiväestö olisi aktiivisempi politiikassa ja äänestäisi vaaleissa. Hänen mukaansa useat ranskalaiskaupungit saattaisivat saada muslimitaustaisen johdon, jos muslimit käyttäisivät äänioikeuttaan hyväksi.

Järjestön mukaan Ranskassa oli kaksi vuotta sitten 469 islaminvastaista rikostapausta.

Lähde: Press TV

4 KOMMENTIT

  1. En ihmettele miksi islamofobia nousee. Ranskassahan on ollut vaikka ja mitä, esim. nämä mellakat ja muita tapauksia, kuten tämä yksi muslimi, joka linnottautui asuntoonsa. Kaikki muistaa varmasti mistä kirjoitan.

    • Korjaan: “En ihmettele miksi itsesuojeluvaisto nousee.” Tuo “islamofobia” on vain joku hämeenanttilan esiin tuoma termi, jolla asia saadaan kuulostamaan joltain vialta tai sairaudelta. Ei ole mitään fobiaa puolustautua asialta, joka on mennyt tuohon pisteeseen kuten tuolla ranskassa.

      • Korjaa pois ennenkuin putoaa :)Suvakit voidaan jättää omaan arvoonsa, eihän ne mitään oikeasti hyvää saa aikaan.

  2. “Islamofobia” on kulttuurimarxilainen keittiöpsykologinen termi, jonka tarkoitus on retorisesti psykopatologisoida poliittisen vastustajan täysin rationaaliset argumentit. Sen objektiivinen uskottavuus on samaa luokkaa kuin juutalaisen psykologi George Weinbergin vuonna 1972 laajempaan tietoisuuteen noussut termi “homofobia”, jota viljellään ahkerasti hänen kirjassaan “Society and the Healthy Homosexual” – luonnollisesti Weinberg räätälöi termin puhtaasti umpikieroja poliittisia tarkoitusperiä varten. Samasta syystä “islamofobiaa” pitäisi välttää paitsi silloin kun tuota poliittisesti latautunutta termiä halutaan kritisoida.

Comments are closed.