Koti Uutisia Kotimaa IS listasi Suomen 19 väkivaltaisinta kaupunginosaa

IS listasi Suomen 19 väkivaltaisinta kaupunginosaa

6

Ilta-Sanomat julkaisi uudelleen maaliskuussa julkaisemansa jutun, jossa lehti listasi Suomessa tehnyt pahoinpitelyt viime vuosilta kaupunginosittain. Yhteensä listattuja alueita on 3 444. Väkivaltarikostorjunnasta vastaava Poliisihallituksen tarkastaja Pekka Heikkinen kommentoi, että pahoinpitelyjen keskittyminen suuriin kaupunkeihin ja vilkkaisiin ravintolakortteleihin on tuttua ja että “nyrkki heiluu” myös lähiöissä.

– Kyllä väkivaltarikollisuus keskittyy suomalaisissa kaupungeissa tiettyihin kaupunginosiin. Niissä kaupunginosissa on usein erilaisia sosiaalisia ongelmia, kertoo Heikkinen.

Viikonloput teettävät poliisille tunnetusti aina töitä, kun ravintoloista poistuu sulkemisaikaan laskuhumalaisia ja turhautuneita ihmisiä. Nämä ihmiset liikkuvat usein ennen kotiin menoa esimerkiksi liikenneasemilla, joille väkivaltarikollisuus ravintolakortteleiden ja lähiöiden lisäksi usein kulminoituu. Heikkisen mukaan ei riitä, että poliisi pyrkii olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan:

– Ei se mene niin, että ollaan paikalla vain silloin, kun tapahtuu, vaan asioita pyritään miettimään ennaltaehkäisevästi, Heikkinen sanoo.

Heikkisen mukaan ongelmat tunnistetaan usein hyvin, mutta “ihan aina” niiden korjaamiseksi ei kuitenkaan toimita. Viime vuonna Suomessa tehtiin 33 809 pahoinpitelyä. Ilta-Sanomien mukaan poliisin tietoon tulleiden pahoinpitelyjen määrissä on tapahtunut laskua vuodesta 2012 lähtien.

19 väkivaltaisimman kaupunginosan lista ja poliisin tiedossa olevien pahoinpitelyjen määrä vuonna 2017 kokonaisuudessaan:

Helsinki, Kluuvi 559
Helsinki, Kamppi 454
Tampere, keskusta (itä) 347
Helsinki, Kontula 325
Lahti, Keski-Lahti 314
Helsinki, Kallio 297
Tampere, keskusta (länsi) 289
Jyväskylä, keskusta (ruutukaava-alue) 239
Kuopio, keskusta 238
Espoo, Espoon keskus 223
Helsinki, Keski-Vuosaari 208
Oulu, keskusta, Saaristonkadun pohjoispuoli 205
Vaasa, keskusta 196
Helsinki, Itäkeskus 193
Espoo, Leppävaara 190
Vantaa, Myyrmäki 189
Vantaa, Tikkurila 188
Joensuu, Ruutukaava 168
Helsinki, Malmi 157

Lähde: Ilta-Sanomat

6 KOMMENTIT

 1. Helsinki, kaupunki jossa on eniten asunnottomia ja työttömiä, johtaa ylivoimaisesti. Eivätkä muutkaan kaupungit jää kauas jälkeen. Sen sijaan Lahti entinen Chicagomme, ei ole enää listalla.

  “…kotiseudulle pohjoiskarjalaaan, vaihdan farkut verkkarihousuuun, koti…”

  • Joensuu Pohjois-Karjalan keskuksena löytyy listan häntäpäästä. Häntäpääkin on tosin Suomen väkivaltaisinta aluetta.

 2. Jyväskylän tulos johtuu hyvistä kulkuyhteyksistä kaupungin keskustaan, missä sitten onkin suuri osa kansankuppiloista. Sitten on nämä asuinalueet kaupungin sisällä, joita ei olekkaan mainittu.
  Ei näköjään ole Kuopion petosta ja neulamäkeäkään listoilla.
  Joka kaupungissahan on näitä epäsosiaalisia alueita, joissa asustelee yhteiskunnan tuleva tukiranka (sosiaalipoliittisesti katsoen).

 3. Listauksessa on huomioitu ainoastaan jokaisen kaupunginosan pahoinpitelyjen kokonaismäärä, suhteuttamatta sitä asukaslukuun ja antaa se näinollen ehkä vähän epärealistisen kuvan joiltain osin.

Comments are closed.