Koti Uutisia Kulttuuritaistelu Irlanti äänestää viikon päästä abortin sallimisesta

Irlanti äänestää viikon päästä abortin sallimisesta

7

Irlannissa abortti on ollut kielletty vuodesta 1983 asti perustuslaissa, joka asettaa raskaana olevan naisen ja sikiön elämän tasa-arvoisiksi. Abortti sallitaan vain, jos äidin henki on vaarassa. Näitä raskauden keskeytyksiä tehtiin Irlannissa 25 vuonna 2016.

Ensi viikon perjantaina Irlanti järjestää kansanäänestyksen siitä, pitäisikö aborttilainsäädäntöä muuttaa. Irlannin intialaistaustainen ja julkihomo pääministeri Leo Varadkar on tunnettu aborttimyönteisestä linjastaan.

Jos ensi viikon perjantaina 25. toukokuuta kansanäänestyksessä enemmistö äänestää lain muokkaamisesta kyllä, hallituksessa suunnitellaan, että abortti sallittaisiin 12. raskausviikkoon saakka.

Lähde: Satakunnan kansa

7 KOMMENTIT

 1. Onko käynnissä hyökkäys vastarintaa vastaan vaiko ylläpidon toimesta rajoitettu pääsyä sivustolle? Nythän on menossa salainen valtion taistelu poliittisesti eri mieltä olevia julkaisuja vastaan. Ja kun tuo taistelu on salainen, käydäänhän sitä NATO:n informaatiokeskuksen suojissa, on se myös raakaa; mikään laki tai moraali ei koske tätä taistelua, onhan kyse (informaatio)sodasta.

  — Alert!: HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable
  — DDoS protection by Cloudflare

  Avaisitte edes RSS-syötteen lukemisen. Please. Muuten tipahdan kokonaan pois kommentoinnista. Käytän näitä osoitteita
  — www (piste) vastarinta (piste) com/comments/feed/
  — www (piste) vastarinta (piste) com/feed/ (rdf/)

 2. Abortti pitäisi sallia vain, jos äidin henki on vaarassa, nainen on raiskaamisen takia tullut raskaaksi, vauva syntyisi kehitysvammaisena tai jos vauva olisi ristisiitos.

 3. Eiköhän tuo toimenpide pidä sallia jokaiselle naiselle.
  Heidän kehostaan ja terveydestään tässä on ensisijaisesti kyse, tiettykään sitä ei pidä pitää ensisijaisena “ehkäisykeinona”. Useampaan kertaan tehtynä heikentää raskaaksi tulemista, jos myöhemmin haluaakin perheenlisäystä.

 4. @Juhani
  @Tuumaaja

  Aborttia ei tule sallia missään tilanteessa. Jos naiset omilla toimillaan aiheuttavat sen että tulevat raskaaksi, niin kantakoot vastuunsa ja pitäkööt (vaikka yksin) huolta työnsä tuotoksesta.

  Jos ns “ei toivotun” lapsen vanhemmat ovat täysin kyvyttömiä lasta hoitamaan niin lapsen antaminen adoptoitavaksi on siinä tilanteessa lapsen murhaamista (aborttia) parempi vaihtoehto,

  • Eli jos nainen on omilla toimillaan aiheuttanut raiskauksen uhriksi joutumisen? Kuten kävelemällä kaupungilla ilman burqaa..?

Comments are closed.