Koti Uutisia Ulkomaat Iranin ulkoministeri: varaudumme täysmittaiseen sotaan

Iranin ulkoministeri: varaudumme täysmittaiseen sotaan

3

Iranin ulkoministeri Javad Zarif kertoi torstaina Twitterissä Iranin olevan valmis täysmittaiseen sotaan, mikäli maata kohtaan hyökätään. Viesti toimii varoituksena Iranin vihollisille Israelille, USA:lle ja Saudi-Arabialle.

Zarifin mukaan viholliset pyrkivät saamaan Yhdysvallat hyökkäämään Iraniin täysmittaisen sodan muodossa. Zarif kertoo, että samojen vihollisten on parempi rukoilla, ettei tätä sotaa tule, sillä Iran on valmistautunut sotaan.

”He maksavat edelleen hintaa paljon pienemmästä Yemenin sodasta, jota he eivät typeryyksissään tajunneet lopettaa neljä vuotta sitten”, hän kommentoi twiitissään.

Painostus Irania vastaan on jälleen kasvanut Saudi-Arabian suurimpaan öljyjalostamoon tehdyn iskunjälkeen. Yhdysvallat liittolaisineen syyttää tästä Irania, mutta jopa suomalainen valtamedia on epäillyt näitä väitteitä.

Lähde: Twitter

3 KOMMENTIT

  1. Jos vihulaiset aloittavat sodan, olisi kyllä kunniakasta pyyhkäistä koko israel maailmankartalta kertalaakilla.

  2. Jos sota Irania vastaan alkaisi, olisi se todellakin vakava paikka yhdysvalloille. Iranissa on puolet enemmän väkeä kuin Irakissa ja sotavoimat huomattavasti tehokkaammat toisin kuin hajanaisessa Irakissa oli. Väki on fanaattista ja isänmaallista sekä varsinkin vuoristo erittäin vaikeakulkuista hyökkäys sodan kannalta. Myös meriteitse hyökkääminen on riskialtista Hormuzin salmen takia. Yhdysvallat saisi laittaa parastaan ja todennäköisesti menisi konkurssiin koko valtio. Kyllä nämä on sotaherrojen tiedossa ja Israel odottaa vesikielellä uutta sotaa missä juutalaista verta ei tarvitse vuodattaa.. Uskon ettei USA ole niin tyhmä että hyökkäisi vaikka agitaattorit sitä haluavat. Sota olisi täysi katastrofi ja katalyytti 3maailman sotaan.

Comments are closed.