Koti Uutisia Pohjoismaat Iranilainen turvallisuuspalvelu valmisteli salamurhaa Tanskassa

Iranilainen turvallisuuspalvelu valmisteli salamurhaa Tanskassa

2

Tanskan suojelupoliisin PET:n mukaan iranilainen turvallisuuspalvelu olisi valmistellut salamurhaa Tanskan maaperällä. Suojelupoliisi vahvistaa pidättäneensä yhden iranilaistaustaisen Norjan kansalaisen. Kiinniotettu on kiistänyt syytökset.

Salamurhan kohteena olisi ilmeisesti ollut Asmla-ryhmän jäsenistöä. Asmla ajaa Etelä-Iraniin itsenäistä arabivaltiota. Järjestön jäseniä on maanpaossa Tanskassa Iranista kohdistuvan uhkan takia. Järjestö on luokiteltu Iranissa terrorijärjestöksi.

Tanskan ulkoministeri Anders Samuelsen totesi Twitterissä Tanskan vastaavan salamurhayritykseen. Ulkoministeri kutsui myös Tanskan suurlähettilään pois Teheranista. Iran taas syyttää Tanskaa terroriepäiltyjen piilottelusta. Iran epäilee, että Tanskassa on tällä hetkellä syyskuisen pommi-iskun tekijöitä.

Samuelsen painottaa, että muutkin Euroopan maat ovat seuranneet, kuinka Iran toimii ulkomailla. Iran on viime vuosien saatossa kokenut runsasta painostusta niin Yhdysvalloilta kuin Euroopankin mailta. Euroopan maat eivät kuitenkaan kritisoi Israelin turvallisuuspalvelu Mossadin toimia Euroopassa.

Lähde: Yle

Aiheeseen liittyen:
EU painostaa Irania pankkipolitiikasta
Murhasiko Mossad palestiinalaisen Malesiassa?

2 KOMMENTIT

Comments are closed.