Koti Uutisia Sionismi Iran syyttää Israelia kyberhyökkäyksestä

Iran syyttää Israelia kyberhyökkäyksestä

1

Viime viikolla Iranin viestintäinfrastruktuurissa havaittiin Stuxnetiä muistuttava haittaohjelma. Tietoliikenneministeri Mohammad Javad Azari Jahromi kiittää valppaita tietoliikenteen tiimejä nopeasta toiminnasta, sillä haittaohjelma ei päässyt aiheuttamaan tuhojaan. Ministeri kertoi vievänsä asian tarkempaan lailliseen käsittelyyn. Iranin puolustusministeriö ei kommentoi hyökkäystä tällä hetkellä tarkemmin.

Stuxnet tuli tutuksi noin kymmenen vuotta sitten Iranissa. Tällöin haittaohjelma nimeltä Stuxnet tunkeutui Iranin ydintutkimuslaitokseen. Tämä oli myös ensimmäinen julkinen tapaus, kun haittaohjelmaa käytetään teollisuuden laitteistossa ja ympäristössä. Stuxnetin kehittäjäksi epäillään Yhdysvaltoja ja Israelia.

Lähde: Reuters

1 KOMMENTTI

  1. Yhdysvaltalaiset koodarithan kertoivat kehittäneensä sen. Ja mossadin porukka ylimielisyydessään käytti sitä väärin ja siksi ne jäi kiinni.

    https://www.youtube.com/watch?v=TGGxqjpka-U

    Tälläkin kertaa varmasti ne olivat olevinaan yliopvelia ja siksi töppäsivät. No, mikäs niiltä luonnostaan onnistuisi. Jäävät keskimäärin jälkeen 3-ÄO pistettä per sukupolvi esim. euroopan kansoista.

    No, nyt sitten odotetaan Iranin vastaiskua. Viimeksi Iran sulki kolme suurinta pankkia yhdysvalloissa. Ihan noin niinkuin varoituksenomaisesti.

Comments are closed.