Koti Uutisia Ulkomaat Iran julkaisi kuvia valtavasta maanalaisesta ohjustehtaasta

Iran julkaisi kuvia valtavasta maanalaisesta ohjustehtaasta

5

Iran on julkaissut kuvia maan massiivisesta maanalaisesta ohjustehtaasta. Kuvien tarkoitus on mitä todennäköisemmin toimia viestinä roistovaltio Israelille, joka jatkuvasti uhkaa Irania sotilaallisilla toimilla.

Tehtaan tarkka sijainti säilyy kuitenkin salaisena, mutta viesti on selvä – Iran ei aio lannistua Israelin tai Yhdysvaltain painostukselle, vaan on valmis taistelemaan tarpeen tullen. Kuvissa näkyvät ohjukset ovat niin kutsuttuja Dezful-ohjuksia, joiden kantomatka on 1 000 kilometriä. Iranilla uskotaan myös olevan ohjuksia, joilla on 1 350 kilometrin kantomatka.

Lähde: RT

5 KOMMENTIT

  1. Tehtiin mekin pikkupoikina pommeja, muttei ihan noin isoja ja tehokkaita. Vaikutti varmaan vanhempana “ammatinvalintaan”. Noilla ilotulitteilla voi olla vielä ihan hyötykäyttöä.

  2. Ihmetyttää miten “ohjustehtaassa” ei ole osastoja eikä näytä että missään olisi materiaalia niiden rakentamiseen. Toisaalta, jos muilla on hengityssuojat niin miksi kaksi partakaveria kävelee päälysvaatteissa ilman maskeja? Ja miksi “työntekijöillä” on valkoiset puuvilla/nylon takit jotka lepattavat auki. Eikä esim. harmahtavia ESD-takkeja. Luulisi että pienikin kipinä olisi vahingollinen noissa ympäristöissä.

    • No ei kai Iranin johto niin pehmoa ole, että julkaisisi kaikki yksityiskohdat Mossadin riemuksi. Ja mielestäni tuossa ei ollut mitään sinänsä outoa, ei siellä räjähteiden ja/tai polttoaineen mossahduksesta ole pelkoa, kyllä ne pidetään erillään.

      Hengityssuojaimia käytetään elektroniikkateollisuuden kokoonpanolinjoillakin, eikä väri välttämättä kerro takin materiaalia. On myös eri asia kävellä vierestä ohi, kuin räplätä komponentteja.

  3. Pohjois-Korealla saattaa olla sormensa pelissä tai Venäjä vuotaa yhä, jota yritettivät etenkin USA estää Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen 1990-luvulla mm. pakottamalla vastentahtoisen avaruushallintonsa Nasan yhteistyöhän Venäjän avaruushallinnon kanssa, joka poti taloudellista köyhyyttä, koska se mitä Neuvostoliitosta jäi oli täysi romu. Yhdysvallat pelkäsi venäläisten raketti eksperttien myyvän osaamistaan ydinohjusten kuljetusalustojen muodossa nk. terroristivaltioille. Tuosta syntynyt avaruusyhteistyö on nyt poikinut jo melkein täyteen mittaansa kehittyneen kansainvälisen avaruusaseman kansainvälisenä yhteistyönä, jossa on mukana myös Länsi-Euroopan maita ESA ja Japani.

Comments are closed.