Koti Uutisia Iran ja maanalainen sota sionismia vastaan

Iran ja maanalainen sota sionismia vastaan

3
UK_Iran_ja_maanalainen_sota_1
Juutalaisvaltio murhasi ydintutkija Mostafa Ahmadi Roshan.

Argentiinalaissyyttäjä Alberto Nismanin mukaan Iran on käynyt ovelaa matalan intensiteetin sotaa Israelia vastaan ulkomailla, etenkin Etelä-Amerikassa. Iranilaisen tiedustelun uskotaan toimivan muun muassa Argentiinassa, Brasiliassa, Paraguayssa, Chilessä ja Kolumbiassa.

Kun verivihollisiin kuuluvat maailman joukkotuhoasemahdit Yhdysvallat ja juutalaisvaltio Israel, ei ulkopoliittisia kiistoja ratkota perinteisesti sotien. Iran on joutunut kehittämään omanlaisensa puolustuskeinon sionistisen suurvaltapolitiikan puristuksessa.

Israel on länsimaiden avustuksella tappanut lukuisissa terrori-iskuissa Iranin siviileitä, viranomaisia ja sotilaita. Irania on uhattu täysmittaisella sodalla ja sen talous on rampautettu erilaisin pakottein. 2010-vuodesta lähtien Israelin tähtäimessä ovat olleet etenkin iranilaiset ydintieteilijät, joita on murhattu säännöllisesti. Tiedemiehiä ja heidän perheenjäseniään on tapettu autopommeilla ja ampuen. Ensin kuoli opettaja Masoud Ali Mohammadi, sitten Majid Shahriar ja pian hänen jälkeensä Fereidoun Abbasi. Eikä lista lopu heihin. Iskujen yhteydessä sionistit ovat tarkoituksella vahingoittaneet myös kohteidensa vaimoja. Viime vuonna puolestaan Mostafa Ahmadi-Roshan räjäytettiin muutamia tunteja sen jälkeen, kun Israelin sotilasjohtaja Benny Gantz oli uhannut Irania “kummallisilla tapahtumilla”. Länsimaiset tiedotusvälineet ovat ohittaneet Israelin murhaoperaatiot olankohautuksella, eikä niitä ole viitsitty tuomita.

Kuinka varustukseltaan ylivertaista terroristivaltiota vastaan puolustaudutaan? Iranin tehokkuudestaan tunnettu tiedustelu- ja turvallisuusministeriö on rakentanut maailmanlaajuista verkostoa, joka pyrkii taistelemaan sionisteja vastaan heidän omilla aseillaan: maanalaisilla operaatioilla. Syyttäjä Nismanin mukaan Iran on 1980-luvulta lähtien rakentanut ulkomaille salaisia tiedusteluasemia, joista se on hyökännyt sionistikohteita vastaan. Selvästä Iran-vastaisuudestaan huolimatta Nismanin väitteet eivät ole tuulesta temmattuja.

UK_Iran_ja_maanalainen_sota_2
AMIA-rakennuksen pommitus tuomittiin painokkaammin kuin yksikään Israelin sotarikos.

Nismanin mukaan operaatioihin on värvätty niin iranilaisia ammattisotilaita kuin Hizbollahin jäseniä ja mahdollisesti “nukkuvia soluja”, joista jotkut eivät koskaan ole saaneet toimintakäskyä. Esimerkiksi kuuluisan sionistitukikohta AMIA:n (Asociación Mutual Israelita Argentina) pommituksista epäillyn Samuel Salman el Redan tiedetään päässeen Argentiinaan väärennetyllä kolumbialaisella passilla ja hänen uskotaan saavan nyt tukea Hizbollahilta. Nismanin mukaan myös John F. Kennedyn kansainvälisen lentoaseman pommitusyrityksen takana oli Etelä-Amerikassa toiminut iranilainen tiedustelu. Länsimaisen kuristusotteen kiristyessä on tärkeää, etteivät itsenäisyyttään suojelevat valtiot luovuta kamppailematta.

 
Lähteet: LongWarJournal.org, The Guardian

3 KOMMENTIT

  1. Hyvä että uutisoidaan. Miten asettautua kummankaan puolelle, kun inhoaa molempia?
    Sionistit saisi marssia sinne mereen ja Iranin vallanpitäjät käydä katsomassa reaktoria ilman suojavarusteita noin sentin päästä. Kaksi valtiota, missä paholainen pitää valtaa. Toivottavasti tuhoavat toisensa. Olisi maailma taas askeleen parempi paikka elää. Mutta miten Amerikka – mahtaisi kyömynenät päristä siinä kohtaa. Miettikää, kuka pitää valtaa siinä “vapaassa demokratiassa”.

  2. Täältä tulee myös tukea Iranille. Pidetään peukkuja, että Iran saa alkavissa vaaleissa yhtä hyvän presidentin kuin Ahmadinejad.

Comments are closed.