Koti Uutisia Ulkomaat Iran: “Israel on syöpäkasvain”

Iran: “Israel on syöpäkasvain”

2

Iranin presidentti Hasan Ruhani on kutsunut Israelia länsimaiden toisen maailmansodan jälkeen kasvattamaksi “syöpäkasvaimeksi”, joka edistää omia intressejään Lähi-idässä. Ruhani peräänkuulutti arabien yhtenäisyyttä “sionisteja ja amerikkalaisia vastaan”.

– Tänä päivänä muslimimaailma on yksin, joten muslimien tulisi ottaa toisiaan kädestä kiinni. Ulkomaalaisiin luottaminen on suurin historiallinen virhe, sanoi presidentti lauantaisessa puheessaan 350 muslimipoliitikolle ja tutkijoille yli sadasta eri maasta.

Shiiamuslimi Ruhani ojensi kätensä myös sunnimuslimilaisen maailman johtavalle kansakunnalle Saudi-Arabialle, joka vastoin Iranin tahtoa on lämmitellyt suhteitaan Israeliin kaiken aikaa enemmän. Presidentti sanoi Teheranin olevan valmis puolustamaan Saudi-Arabian intressejä terrorismia vastaan odottamatta mitään vastapalvelusta. Hän kutsui useita kertoja saudeja iranilaisten “veljiksi”.

Iran tukee sekä palestiinalaista Hamasia että libanonilaista Hizbollahia, jotka taistelevat juutalaisvaltiota vastaan asein.

Lähteet: Nordfront, PressTV, Al Jazeera

2 KOMMENTIT

 1. Niin kauan kuin al-Saudin kuningashuone on tunnustettu Mekan ja Medinan suojelijaksi ei muslimit kykene yhdistää voimiaan.
  Jos taas Saudi-Barbariassa syystä tai toisesta alkaisi kansannousu, se tarkoittaisi ihan jokaisen muslimivaltion suoraa sekaantumista konfliktiin, koska jokainen haluaisi vastata Mekasta ja Medinasta.
  Eräs amerikkalainen kerran mainitsi asiasta, että se voisi hyvin olla hetki, jolloin Israel ja Iran voivat löytää yhteisen sävelen.
  Jordania on puun ja kuoren välissä jo nyt, Abdullah ei halua sotaa Israelin kanssa, eikä huonoja välejä al-Saudin suvun kanssa mutta ei myöskään ongelmia omalle maaperälleen joita on takuulla luvassa jo pelkästään yli kolmen miljoonan palestiinalaisen aiheuttamana jos Israel jatkaa nykyisellä linjallaan.
  Kaikki tiet vievät Roomaan mutta lähi-idässä ne vie Riadiin. Nythän on jo tilanne, jossa USA on käytännössä ainut valtio joka myy tappavaa puolusteknologiaa saudeille. Jos siihen tulee muutos, valtatasapaino heilahtaa nopeasti.

  Lähi-itä on niin hullu paikka, että ei olisi mikään mahdottomuus vaikka entiset verivihollisetkin löytäisivät yhteisen intressin, olkootkin pyhien paikkojen jakamista ja takinkääntöä.

Comments are closed.