Koti Uutisia Kotimaa Irakilaisten sotarikollisten lasku Suomelle jo yli puoli miljoonaa euroa

Irakilaisten sotarikollisten lasku Suomelle jo yli puoli miljoonaa euroa

4

Turun hovioikeus aloittaa käsittelemään irakilaiskaksosten osallisuutta joukkomurhaan. Turvapaikanhakijoina Suomeen vuonna 2015 tulleet irakilaisveljekset ovat tähän mennessä kustantaneet valtiolle jo reilut 500 000 euroa, ja summa nousee jatkuvasti.

Irak on pyytänyt kaksosten luovuttamista takaisin kotimaahansa tuomittavaksi. Suomi ei kuitenkaan luovuta rikollisia maihin, joissa heitä uhkaa kuolemantuomio.

Jos irakilaiset todetaan syyttömiksi, loppulaskuun voi lisätä noin 100 000 euroa niin sanottuja koppikorvauksia. Jos taas heidät tuomitaan elinkautiseen vankeustuomioon, tulee se maksamaan Suomelle yli miljoona euroa vankia kohden.

Suomi on ennekin saanut maksaa sotarikollisten laskuja. Kuuluisa Ruanda-oikeudenkäynti tuli maksamaan kaikkineen Suomelle yli viisi ja puoli miljoonaa euroa.

Lähde: Aamulehti

4 KOMMENTIT

Kommentteja ei esitarkasteta, joten kirjoittajat ovat niistä itse laillisessa vastuussa. Kommentit eivät edusta Vastarintaliikkeen virallista kantaa.

  1. Tämä on päättymätön ja kallis tarina.
    Tyhmimmällekin viranomaiselle, ja myös sisäministeri Mykkäselle, pitäisi jo pikkuhiljaa valjeta miksi maassa pitää olla rajatarkastukset ja kaikki paperittomat käännyttää heti rajalta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here