Koti Uutisia IOM: Eurooppaan saapunut 464 siirtolaista joka päivä

IOM: Eurooppaan saapunut 464 siirtolaista joka päivä

2

Ainakin 464 ei-valkoista pakolaisina esiintyvää siirtolaista on tullut Eurooppaan joka päivä. Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n uudet luvut paljastavat, että kesäkuun 7. päivään mennessä yhteensä 73 335 siirtolaista on saapunut Eurooppaan 158 päivän aikana.

IOM:n mukaan siirtolaisista oli tullut 72 336 meriteitse ja 999 maakautta. Luvut myös paljastavat, etteivät uudet tulokkaat ole pakolaisia sanan missään merkityksessä: he ovat suurimmilta osin afrikkalaisia Saharan eteläpuoleisilta alueilta. IOM:n mukaan esimerkiksi Italian rannikolle on saapunut eniten nigerialaisia, bangladeshilaisia, guinealaisia, norsunluurannikkolaisia ja gambialaisia.

Kesäkuun 7. päivään mennessä Kreikkaan oli tullut tänä vuonna 8 148 siirtolaista, joista 7 515 mereltä ja 633 maateitse. Enemmistö heistä on syyrialaisia, irakilaisia, kongolaisia, algerialaisia ja afgaaneja. Bulgariaan taas on saapunut syyrialaisia, irakilaisia, afgaaneja, pakistanilaisia ja turkkilaisia. Unkarissa kirjattiin kesäkuun aikana vain 15 maahantulijaa.

Hyvänä uutisena kesäkuussa rekisteröitiin pyöreät nolla siirtolaista Sloveniassa, Kroatiassa, Serbiassa, Makedoniassa ja Bulgariassa. Tämä merkitsee, että Unkarin aloittama aidoitus on tehokkaasti tyrehdyttänyt maahantulijoiden ennen käyttämän Balkanin reitin pohjoisempaan Eurooppaan.

Espanjassa siirtolaisten määrä on sen sijaan moninkertaistunut. Huhtikuun 30. päivään mennessä maahan oli tullut ainakin 3 314 henkilöä meriteitse, kun taas vuonna 2016 sama luku oli 1 063. Tämä merkitsee, että Välimeren reitistä Espanjaan on tullut huomattavan tärkeä merireitti Eurooppaan. Valtaosa Espanjaan Marokon kautta tulevista on myös Saharan eteläpuoleisesta Afrikasta.

 

Lähde: The New Observer

2 KOMMENTIT

  1. Ottaisko joku selvää, kuka järjestää/valmistaa noille nuo kumiveneet? Veneet on selvästi teetetty tätä suunnitelmaa varten!

Comments are closed.