Koti Uutisia Ulkomaat Interpol-päällikkö laskeutui Kiinaan – katosi jäljettömiin

Interpol-päällikkö laskeutui Kiinaan – katosi jäljettömiin

2
Jäljettömiin kadonnut Interpolin kiinalainen päällikkö Meng Hongwei.

Interpolin korkein päällikkö Meng Hongwei lensi vastikään vierailulle kotimaahansa Kiinaan. Hongwein noustua koneesta kukaan ei ole kuitenkaan kuullut hänestä mitään – ei edes hänen vaimonsa, joka muutama päivä sitten ilmoitti miehensä kadonneeksi.

Hongwein vaimo kertoo vastaanottaneensa katoamisilmoituksen jälkeen suoranaisia uhkauksia puhelimitse ja sosiaalisessa mediassa. Tämän vuoksi hän onkin nyt poliisin erityissuojeluksessa. Hongweillä on asunto Ranskassa työnsä vuoksi, ja hän oleskeleekin suurimman osan ajastaan siellä. Silti hän on edelleen muodollisesti Kiinan turvallisuusministeri. Ranskan poliisi kertoo nyt selvittävänsä mystistä katoamista.

– Ranska on pöyristynyt kuultuaan Interpolin päällikön katoamisesta ja huolissaan hänen vaimoonsa kohdistetuista uhkauksista, kommentoi Ranskan sisäministeriö lausunnossaan BBC:lle.

Interpol on vahvistanut katoamisen, muttei halua kommentoida asiaa sen enempää. Interpol kirjoittaa Twitterissä tapauksen olevan Kiinan ja Ranskan viranomaisten keskeinen asia. Länsimaisissa tiedotusvälineissä on spekuloitu, että Kiinan viranomaiset ovat pidättäneet Hongwein ja että ne epäilevät häntä jostakin rikoksesta. Spekulaatioista ei kuitenkaan selviä, millaisista rikoksista Hongwei heidän mukaansa saattaisi olla epäiltynä.

Lähde: Nordfront

2 KOMMENTIT

  1. Ehkä Kiinan järjestelmä haluaa nyt tietää mitä kaikkea Hongwei on kertonut rikolliselle interpolille. Interpol kun ei ole demokraattinen eikä oikeudenmukainen järjestö. Vaan se maailmanlaajuisesti etsii niitä ihmisiä jotka ovat esim. globalisitien esteenä niiden agendoille. Ja kas kummaa, rikollisia ei saada kiinni. KUten ei saada Kiinalaisen Red-Sullin omistajan poikaakaan joka on etsintäkuulutetu Kiinalaisen poliisin murhasta.

    No, Hongwei palannee kotiinsa muutamien päivien kuluttua. Vähän heikkona mutta muuten kunnosas. Rokotteet kun ovat kehittyneet valtavasti viimeisten vuosikymmenten aikana.

  2. Uusi kiinalainen vakoilumetodi koekäytössä. Unohtivat vaan kertoa Hongweille.

Comments are closed.