Koti Uutisia Infotilaisuus paljasti omituisia seikkoja Suonenjoen pakolaistilanteesta

Infotilaisuus paljasti omituisia seikkoja Suonenjoen pakolaistilanteesta

4

Samana päivänä kun, eduskunta kokoontui keskustelemaan suomalaisten “rasismista”, käytiin Suonenjoella toisenlaista keskustelua. Keskiviikkoiltana Suonenjoella pidetty SPR:n propagandatilaisuus toi julkisuuteen paikallisesta pakolaistilanteesta joitain sellaisia yksityiskohtia, joista aiemmin ei ole kansalaisia tiedotettu.

hki268156

SPR:n tilaisuus järjestettiin Futurian auditoriossa, joka ei Savon Sanomien mukaan ole koskaan ollut yhtä täynnä. Paikalla oli vajaat 200 suonenjokelaista.

Niin sanotussa infotilaisuudessa muun muassa selvisi, että pakolaiset ovat järjestäneet paikallisessa vastaanottokeskuksessa ruokaan liittyvän mielenosoituksen. Poliisi, media tai SPR eivät olleet lainkaan tiedottaneet aiheesta julkisesti. Nytkään asiasta ei olisi kerrottu mitään, ellei vastaanottokeskuksen naapurissa asuva mies olisi nostanut asiaa esille, jolloin poliisi joutui myöntämään tapahtuneen.

“Parikymmentä nuorta pakolaismiestä osoitti mieltään siksi, että haluavat laittaa itse ruokaa. Puhutimme heitä siinä ja tilanne rauhoittui”, ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen vahvisti. Hän myös kertoi poliisin arvioineen, ettei asiasta kannata tiedottaa julkisuuteen.

Tilaisuudessa oli paikalla myös tyttäriensä puolesta huolestuneita äitejä, jotka kertoivat lastensa joutuneen pakolaismiesten ahdistelemiksi. “Toimme tyttärieni kanssa vaatteita hätämajoitukseen, kun mies tuli ja suuteli tyttäriäni otsalle. Eivät tyttäret ole sellaiseen tottuneet”, kertoi eräs äideistä. Toinen äiti kertoi tapauksesta, jossa pakolaismiehet olivat vihellelleet hänen kahden murrosikäisen tyttärensä perään, minkä tytöt olivat kokeneet ahdistavaksi.

Myös eräs mies kertoi nähneensä tilanteen, jossa pakolaismiehet lähestyivät nuoria naisia sopimattomasti. “Tulivat ihan kiinni heidän iholleen. Miten tällainen voidaan estää”, hän kysyi. Ylikomisario Pohjolainen vastasi, että kyse on kulttuurieroista ja siitä, että naisen asema on pakolaisten lähtömaissa ihan toinen. “Näihin tilanteisiin on vain puututtava ja tehtävä heille selväksi, ettei käytös ole sopivaa”, hän sanoi.

Monien yleisössä olleiden mielestä SPR:n toiminnasta alueella vastaava Ari Kuronen esiintyi tilaisuudessa ylimielisenä. Varsinainen sammakko oli SPR-pomon neuvo tyttölastensa turvallisuudesta huolta kantaneille äideille. “Käskekää heidän sanoa häiriöksi oleville pakolaismiehille, että isäni ja veljeni eivät tykkää tästä”, neuvoi Kuronen. Kurosen lausuntoa voi tulkita siten, että hänen mielestään paikallisten naisten kannattaa sopeutua tulijoiden arvomaailmaan eikä päinvastoin. Paikalla ollut ylikomisario Pohjolainen rauhoitteli keskustelua useaan otteeseen ja korosti kulttuurierojen merkitystä.

Savon Sanomien mukaan Suonenjoella on kaikkiaan 205 pakolaista. He ovat irakilaisia, afgaaneja, somaleja, kurdeja, libyalaisia ja syyrialaisia.

Lähde: Savon Sanomat

4 KOMMENTIT

  1. Suurinta paskaa näissä jutuissa mielestäni on toi kulttuurieroihin vetoaminen.
    Helvetti jos minä menen ählämimaahan ja esiinnyn perjantai iltana humalassa otetaanko se siellä huomioon että se on suomalainen tapa ja kulttuuri että perjantaina saattaa mennä viihteelle.
    Parasta olisi laittaa nämä keskukset palamaan.

  2. ”Toimme tyttärieni kanssa vaatteita hätämajoitukseen, kun mies tuli ja suuteli tyttäriäni otsalle. Eivät tyttäret ole sellaiseen tottuneet”, kertoi eräs äideistä.

    Kuka lapsiaan rakastava vanhempi vie vapaaehtoisesti tyttärensä VOK:iin? En minä ainakaan!

  3. ”Näihin tilanteisiin on vain puututtava ja tehtävä heille selväksi, ettei käytös ole sopivaa”, Jii13 kertoikin sen jo. On tyhmää uskoa että elintasopakolaiset muuttaa tapojaan. Niillä on vaan raha ja helppo elämä mielessä. Postimerkki perseeseen ja takaisin sinne mistä tulivatkin!!!

Comments are closed.