Koti Artikkelit Kansallinen taistelu Imia 2017 -matkakertomus ja Runebergin päivä Turussa

Imia 2017 -matkakertomus ja Runebergin päivä Turussa

2

Turussa vietettiin viime vuoden tapaan Runebergin päivän kunniaksi toveri-ilta. Tarjolla oli kahvia, sämpylöitä ja tietenkin runebergintorttuja, minkä lisäksi tänä vuonna ohjelmaan kuului myös Turun aktivistiryhmän jäsenen Tomin matkakertomus viikkoa aikaisemmin pidetyltä Imia 2017 -marssilta, jolle hän oli osallistunut. Aiemmin Vastarintaliikkeen jäseniä osallistui samaiselle marssille vuonna 2015.

Tomi aloitti esitelmänsä Imia 2017 -mainosvideolla, minkä jälkeen hän esitteli vuonna 1996 sattuneen konfliktin taustoja sekä Kreikan ja Turkin sotaisaa historiaa aina ottomaanien julman kreikkalaisia sortaneen hallinnon ajoista Kyproksen kriisin päiviin. Tätä taustaa vasten ymmärsi helpommin, mistä kreikkalaisten suuri viha Turkkia kohtaan kumpuaa. Seuraavaksi Tomi pääsi kertomaan Imia-saarten historiasta ja vuoden 1996 konfliktista, joka vaati kolmen kreikkalaisen upseerin hengen.

Tomi kertoi myös maan alennustilasta tekemistään havainnoista Ateenan kaduilla sekä vierailustaan Kultaisen aamunkoiton puoluetoimistolla, missä hän oli kohdannut puolueen turvaryhmän. Alkuun hieman jäätävä tunnelma oli sulanut nopeasti, kun Tomi oli esittäytynyt suomalaiseksi Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jäseneksi.

Hymyilevät vartijat olivat pyytäneet hänet kahville ja kertomaan Suomen nykymenosta. Kuultuaan vieraansa kansalaisuuden eräs puolueen jäsen tervehti Tomia huudahtamalla “Simo Häyhä!”. Suomen nykymenosta kuultuaan useat puolueen jäsenet varoittivat, että Kreikassa kaikki alkoi juuri sillä tavalla, mitä Suomessa parasta aikaa tapahtuu.

Itse marssia Tomi luonnehti aivan mahtavaksi kokemukseksi. Hän saapui kokoontumispaikalle puoluetoimistolle jo tuntia etuajassa, mutta tästä huolimatta siellä oli jo tuhansia ihmisiä. Kultaisen aamunkoiton liput liehuivat, ja Horst Wessel Lied sekä Wagnerin musiikki soivat. Puoluetoimiston edessä pidettiin puheita ja suoritettiin perinteinen nimenhuuto kaatuneille tovereille, minkä jälkeen marssi lähti kohti Kreikan puolustusministeriötä, joka oli sen päätepiste. Koko marssin aikana ei sattunut minkäänlaisia häiriöitä. Ainuttakaan äärivasemmistolaista ei näkynyt, ja ainoat poliisit olivat ministeriön porttia suojannut viiden poliisimoottoripyörän ryhmä.

Marssin jälkeen Tomi sai vielä kunnian kätellä ja vaihtaa sanasen itse puoluejohtaja Nikolaos Michaloliakosin kanssa. Katso Michaloliakosin Imia 2017 -puhe TÄÄLLÄ!  Paikallahan olivat edustaneet muun muassa italialainen CasaPound ja saksalainen Der Dritter Weg.

Ennen marssia Tomi sai tavata myös puolueen kansanedustajan Georgios Germenisin, joka on ollut esillä Suomessakin viime aikoina, kun hänen Naer Mataron -yhtyeensä keikka aiheutti mediamylläkän. Vaikkei Germenis itse soita yhtyeen ulkomaan keikoilla, vihjasi hän voivansa ehkä tehdä poikkeuksen, mikäli Naer Mataron saisi uuden keikkamahdollisuuden Suomeen.

Esitelmän lopuksi katsottiin vielä Michaloliakosin pitämä puoli tuntia kestänyt puhe, minkä jälkeen Tomi vastaili vielä paikalla olleiden kysymyksiin ja kertoi huomioitaan Ateenan yleisestä tunnelmasta. Erityisesti hänen mieleensä oli jäänyt hänen viikolla tapaamansa nainen, joka oli kertonut olevansa “periaatteessa vasemmistolainen” mutta kannattavansa silti Kultaista aamunkoittoa, koska se oli ainoa puolue, joka toimi kreikkalaisten hyväksi.

 

Turun aktivistiryhmä

2 KOMMENTIT

  1. Hieno raportti! Kertoo siitä, että eurooppalaiset eivät ole vihollisia keskenään, vaan viholliset löytyvät kansansa globalismille myyneestä “eliitistä”.

  2. Imia-marssi on kyllä hieno tapahtuma, johon suosittelen jokaiselle osallistumista jos vain mahdollisuus tulee!

Comments are closed.