Koti Uutisia Kotimaa Ilomantsissa epäillään törkeää metsästysrikosta karhunkaadossa

Ilomantsissa epäillään törkeää metsästysrikosta karhunkaadossa

5

Poliisi epäilee esitutkinnan perusteella, että Ilomantsissa olisi käytetty laitonta ravintohoukutetta karhunmetsästyksessä. Mahdollinen rikos tapahtui 20. elokuuta. Laiton ravintohoukute eli haaska oli rakennettu maalle mutta ilman maanomistajan lupaa.

Rikoksesta epäillään 42- ja 41-vuotiaita miehiä. He olivat asentaneet haaskan läheisyyteen riistakameran ja käyttivät koiria apuna karhun jäljittämiseen.

Esitutkinnan yhteydessä miehiltä on takavarikoitu kolme riistakameraa, kaksi koiratutkaa sekä ase, jolla karhu kaadettiin. Tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lähde: MTV 

5 KOMMENTIT

 1. Näitä kyseisiä “miehiä” voisi käyttää ravintohoukutteena vaikka kusiaisille ja rotille.

 2. Nämä tapaukset saa aina ihmettelemään, miten vähän uutiskynnys rikotaan.
  Mitä merkitystä tälläkään on? Kaupunkilaiset varmasti repivät pelihousujaan kun suloinen nalle on nyt lahdattu mutta maaseudulla huokaistaan helpotuksesta kun lapsia vaaniva peto on vihdoin tapettu.
  Minä en näe mitään väärää siinä, että petoeläimiä vähennetään, saisi vähentää huomattavasti kovemmalla kädellä. Pelkästään täällä Etelä-Pohjanmaalla sudet alkavat olla sellainen riesa, että on vain ajan kysymys kun jonkun koulumatkalla oleva lapsi joutuu raadelluksi tai tapetuksi.

  Hieman perspektiiviä asioihin.

  • No hohhoijaa. Lapsia vaaniva peto? Viimeisen sadan vuoden aikana tiedettävästi tappanut yhden ihmisen. Hieman perspektiiviä asioihin.

   • Viimeisen sadan vuoden aikana petokantaa on osattu pitää kurissa, kuten kirjoitin “on vain ajan kysymys”. Et taida tietää maalla asumisesta yhtään mitään.

    Jos kaupunkilaiset haluavat, ettei petokantoja pidetä kurissa, niin petoja pitäisi alkaa pakkosiirtää kaupunkeihin, alkaisi mielipiteet muuttua.

Comments are closed.