Koti Uutisia Sionismi “Ilmaista rahaa” amerikkalaisille koronan laukaiseman talouskriisin torjuntaan

“Ilmaista rahaa” amerikkalaisille koronan laukaiseman talouskriisin torjuntaan

4

Amerikan juutalainen valtiovarainministeri Steven Mnuchin kertoi torstaina yksityiskohdat Donald Trumpin hallinnon suunnitelmasta antaa amerikkalaisille avustusrahaa osana massiivista elvytyspakettia koronaviruskriisin torjumiseksi. Mnuchin kertoi Fox Business Network -haastattelussa suunnitelmasta, josta keskustellaan molempien puolueiden kongressinjohtajien kanssa. Siinä “lahjoitetaan” 500 miljardia dollaria suoraan amerikkalaisille.

Rahat jaettaisiin kahteen erään. “Ensimmäinen olisi 1000 dollaria henkeä kohti, 500 dollaria lapselta”, Mnuchin sanoi ja jatkoi: “Joten nelihenkiselle perheelle se tekisi 3 000 dollaria.”

Kyse on niin sanotusta helikopterirahasta, jonka puolesta esimerkiksi juutalainen taloustieteilijä Joseph Stiglitz on puhunut. Hukuttamalla talous “ilmaiseen rahaan” finanssieliitti pyrkii lykkäämään koronkiskontaan ja pyramidihuijausta muistuttavaan velanottoon perustuvan talousjärjestelmänsä romahdusta.

”Heti kun kongressi hyväksyy tämän, käynnistämme tämän kolmen viikon sisällä. Ja kuusi viikkoa myöhemmin, jos meillä on edelleen kansallinen hätätilanne, toimitamme vielä 3 000 dollaria ”, Mnuchin totesi.

Lähde: CNBC

4 KOMMENTIT

  1. Ilmaisen rahan dumppaamisesta ei taida olla juurikaan menestystarinoita tarjolla? Joskus muinoin sitä on kokeiltu huonolla menestyksellä ainakin Kiinassa. Pari ruisketta kopterirahaa, ja koko korttitalo romahtaa maan tasalle.

    • Kopterirahoitus on viimeinen ja epätoivoisin keino pelastaa tuhoutuva talous, onnistumisia ei tällä menetelmällä ole, joten outoa sen käyttö tässäkin tapauksessa on.
      Mutta yritetäänhän Euroopan unioniakin pelastaa kopterirahoituksella, joka on hieman peitellympää, mutta asia ja vaikutus ovat aivan samat.

    • Älähän nyt! Esim. Fort Knox (Jenkkien kultavarasto) on ollut todistettavasti tyhjä jo ties kuinka kauan. Varmaan siitä asti huvennut äkkiä, kun maa siirtyi fiat-rahaan Nixonin aikana. Kukaan ei ole edes käynyt siellä n. 40 vuoteen.

Comments are closed.