Koti Artikkelit Ikuinen rintama osa 17: Nautinnoista

Ikuinen rintama osa 17: Nautinnoista

0

Nautinnot, joilla pyritään pakoon todellisuudesta ovat problemaattisia kansallissosialistisesta näkökulmasta. Nautintojen tarkoitus tulee sen sijaan olla todellisuuden vahvistaminen.

Harvoin mikään muu sana kuin “nautinto” sisältää niin paljon sekä arvokkaita asioita että turmeltuneisuutta. Elämänlakien mukaan nautinnot voivat totisesti rikastaa, vahvistaa ja täydentää ihmisen kehoa, mieltä ja sielua. Järjettömät nautinnot sitten taas toisaalta alentavat, heikentävät ja tuhoavat ihmistä kokonaisuudessaan.

On sellaisia nautintotapoja, jotka sisältävät alusta asti vaaroja ja ovat haitallisia terveydelle. Ennen kaikkea kasvavia ja vielä kehittyviä nuoria ihmisiä tulee suojella tällaiselta myrkyltä. Mutta myös arvokkaissa asioissa voi järjetön nautinnon määrä johtaa turmeltuneisuuteen. Tämä on perustavanlaatuinen totuus: jokainen nautinto, jonka tarkoituksena on huumata, päihdyttää ja ajaa ihmistä pois todellisuudesta on ristiriidassa pohjoisen katsomuksen kanssa.

Primitiiviset ihmiset hyödyntävät alkoholia, oopiumia tai vastaavia huumeita, jotta he voisivat edes hetkeksi unohtaa elämänsä ja leijua johonkin epätodelliseen paikkaan. Samankaltaiset persoonat etsivät ylitsevuotavan erotiikan ja luonnottoman seksuaalisen halun väärinkäytön kautta puudutusta mielelle ja sielulle.

Toiset ihmiset taas etsivät uskonnollisia menetelmiä itsensä puuduttamiselle voidakseen jättää maallisen maailman taakseen muutamaksi tunniksi. Monien uskontokuntien pyhiä rakennuksia, mystistä hämäryyttä, savuverhoja ja palavia valoja, lahkomaisia seremonioita sekä musiikkia käytetään suuressa mittakaavassa mielellisiin nautintoihin ekstaasinkaltaisena aineena, noitumaan ihmiset hetkelliseen lumoukseen. Joidenkin lahkojen sisällä jopa seksuaalisia poikkeamia ja muita “puudutusaineita” käytetään yhdessä uskonnollisen nautinnon kanssa, ja niiden annetaan ottaa valta ihmisestä.

Pohjoisen ihmisen suunta on puolestaan aina elämänmyönteisyys. Hänen maailmankatsomuksensa perustuu elämään sekä pysyy todellisuudessa ja kaukana kaikista illuusioista. Hänen tulee kieltäytyä vaistomaisesti jokaisesta sellaisesta nautinnosta, joka vieraannuttaa häntä elämästä ja joka uhkaa rappeuttaa hänet sekä tehdä hänestä voimattoman elämän ja todellisuuden edessä. Jokaista sellaista nautintoa, joka johdattelee häntä kohti illuusioita on hänen taisteltava vastaan.

Pohjoisen ihmisen elämästä ei siten tule synkkää ja ilotonta. Hän pitelee sitä vastoin kiinni yhä tiukemmin todellisesta elämästä täysin ja kokonaan. Luonnollisen elämänjärjestyksen nautinnot johdattavat häntä kohti todellisuutta eivätkä pois päin siitä. Esimerkiksi viini on Jumalan lahja. Viinistä nauttiminen kohtuullisesti ja järkevällä tavalla, täyttävästi ja viinin voimaa hengittäen opettaa meidät arvostamaan tämän Jumalan lahjan jaloa sisältöä, stimuloi iloa ja johtaa hyviin työtuloksiin, edistää yhteisyyttä sekä jalostaa sydäntä ja mieltä.

Tämä onkin jokaisen nautinnon tarkoitus: voimia, jotka jumaluus on lahjoittanut tulee kehittää, jalostaa, parantaa, vahvistaa ja korottaa nautintojen kautta. Kaikenlaisten elämän nautintojen kautta tulee ihmistä stimuloida työntekoon ja luomisen iloon, kokemaan luonnollista yhteisyyttä, iloiselle mielelle ja aitoon elämänmyönteisyyteen. Todellisuutta ei tule paeta vääränlaisten nautintojen kautta, vaan nautinnoilla tulee pyrkiä valoa kohti. Kaikista kehollisista, aineellisista ja kulttuurillisista lahjoista ja tavaroista joita tämä maailma tarjoaa, tulee ihmisen nauttia jotta he pystyvät paremmin täyttämään töitään ja elämäntarkoitustaan, jotta he seisoisivat vakaammin omilla jaloillaan elämässä.

Suora ja selkeä, kuten kaikki saksalaiset luonteenpiirteet on tämä elämännuora. Moraaliset saarnat ovat tarpeettomia oikean tien löytämiseksi. Elämän luonnonlait osoittavat selkeästi ja itsestään selvästi suuren yksinkertaisen ja jalon pohjoisen elämänjärjestyksen.

Alkuperäinen artikkeli(ruotsiksi): https://www.nordfront.se/om-njutning.smr