Koti Uutisia Ihmisen kidutus vetämällä tätä auton perässä toi ehdonalaista vankeutta Ruotsissa

Ihmisen kidutus vetämällä tätä auton perässä toi ehdonalaista vankeutta Ruotsissa

4

Malmön käräjäoikeus Ruotsissa antoi tänään tuomionsa kohutussa kidutusoikeudenkäynnissä. Oikeudenkäynti, joka on herättänyt suuria tunteita, käsitteli viime kesänä tapahtunutta tapausta, jossa neljä miestä Malmön ja Lundin kaupungeissa vetivät syyttömiä ihmisiä autonsa perässä.

Syytetyt 19-vuotiaat miehet olivat elokuussa ajellet ympäriinsä ja pysäyttäneet ihmisiä kysymään heiltä ajosuuntaa. Kun uhrit olivat tulleet auton viereen, otti apukuskin paikalla istuva mies heistä tiukan otteen, jolloin kuski alkoi ajaa. Uhria vedettiin näin jonkin matkaa, minkä jälkeen tästä päästettiin irti.

Syyttäjän mielestä kyse on ollut hengenvaarallisesta ja häikäilemättömän vastuuttomasta toiminnasta. Kaikista yhdeksästä uhrista vain yksi onnistui pakenemaan ja hän selviytyi näin vammoitta tilanteesta.

“Mielestäni teot ovat olleet hengenvaarallisia ja häikäilemättömän julmia”, sanoo syyttäjä Fredrik Jönsson. “Tekoja oli suunniteltu, väkivaltaa kannustettu ja osista tapauksista oltiin otettu videokuvaa.”

Käräjäoikeus katsoi tuomiossaan, että kolme neljästä syytetyistä on syyllistynyt tekoon. Kuski ja apukuskin paikalla istunut mies tuomittiin ehdonalaiseen vankeuteen ja 140 tunnin mittaiseen yhdyskuntapalvelukseen. Toinen takapenkillä istuneista syytetyistä tuomittiin ehdonalaiseen vankeuteen ja päiväsakkoihin. Kuski ja apukuski väittävät silti, että kyse olisi ollut “vitsistä”.

Lähde: PT-media

4 KOMMENTIT

  1. Ihan varmana syytetyt ovat rikastajia. 🙂 Kysehän oli vaan vitsistä, taas ovat saaneet matut kokea vainoa viranomaisten toimesta.

  2. Tämä on perinteinen arabien harrastus. Nyt oli vain hevonen vaihdettu autoon.

  3. Vedä ihmistä auton perässä: ehdollista ja yhdyskuntapalvelua.

    Voisin nyt muistuttaa tähän väliin sekä Emil Hagbergista että Fredrik Vejdelandista – molemmat perheellisIä miehiä – jotka ovat molemmat istuneet vankilassa siksi, että heidän päätoimittamansa lehden kommenttipalstalle oli kirjoitettu “laiton” kommentti. Kommentit eivät olleet siis päätoimittajien itsensä kirjoittamia, mutta molemmat tuomittiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin näistä.

    Ehkä Emilin ja Fredrikinkin kannattaisi ryhtyä raahaamaan ihmisiä auton perässä, niin ei tulisi kuin ehdollista.

Comments are closed.