Koti Uutisia Kotimaa HUS:in epäillään tehneen kymmenien miljoonien hankinnat kilpailuttamatta

HUS:in epäillään tehneen kymmenien miljoonien hankinnat kilpailuttamatta

2
Uusi lastensairaala.

Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin (HUS) epäillään tehneen veronmaksajien rahoilla jopa kymmenien miljoonien hankintoja ilman kilpailutusta. Asia paljastui HUS:in sisäisessä tarkastuksessa viime marraskuussa. Tarkastuksessa tarkkailtiin viime vuoden tammi-elokuun aikana tehtyjä hankintoja.

Sisäisen tarkastuksen raportissa epäillään, että lakia ollaan saatettu rikkoa tietoisesti. Tämän lisäksi raportissa todetaan, että ongelmat ovat olleet Husin logistiikan, konsernijohdon ja eri yksiköiden tiedossa.

HUS:in sisäinen, mahdollinen korruptio, ei ole herättänyt kysymyksiä vain sisäisessä tarkastuksessa, mutta myös Kilpailu- ja kuluttajavirasto on selvittänyt asiaa. Viranomaisten raportti on toki vielä alkuvaiheessa.

Lähde: Helsingin Sanomat

2 KOMMENTIT

  1. Tämähän on aivan normaalia nykyisin: omat/kaverin firmat ovat ne, joilta konsultointipalveluita ym. hankitaan. Tällöin rahaa pelataan samalla omaankin taskuun. Sikamaisuudella ei ole limeksiä tässä maassa. Ministerit ja kansanedustajatkin saavat rötöstellä miten tahtovat; mitään seuraamuksia tai rangaistuksia ei tunneta enää. Näin on ollut jo pitkään. Ilkka Kanervan ero mitättömien tekstiviestien takia taisi olla viimeinen kerta, kun jotakin sanktioita on nähty.

    Miettikää vähän mitä esim. Kauko Juhantalo, Sauli Niinistö, Paula Lehtomäki, Matti Vanhanen, Antti Kaikkonen, Mauri Pekkarinen, Kimmo Sasi ym. ovat touhunneet!

  2. Mitä Matti Vanhanen on touhunnut?

Comments are closed.