Koti Uutisia Sionismi HS myöntää: Iranin pakotteet johtuvat Israelin suojelemisesta

HS myöntää: Iranin pakotteet johtuvat Israelin suojelemisesta

1

Helsingin Sanomien (HS) paperiversiossa maanantaina 11.2. julkaistussa artikkelissa ”Onko papiston johtama Iran roistovaltio?” myönnetään Yhdysvaltojen Iran-pakotteiden johtuvan ”osaksi” Iranin pitämisestä heikkona, jotta maa ei muodostaisi uhkaa Israelille.

Iranin islamilaisen vallankumouksen 40-vuotispäivänä julkaistu artikkeli käsittelee Iranin sisäpolitiikkaa. Artikkelissa tuodaan esille myös maailmanpoliisina toimivan Yhdysvaltojen tuplastandardeja sen suhteen, miten he toimivat liittolaistensa kanssa. ”Liittolaisvaltioilta katsotaan läpi sormien sellaista, mitä Iranilta ei hyväksytä”, artikkelissa todetaan. Tällä viitataan esimerkiksi Saudi-Arabian ihmisoikeusrikoksiin ja terrorismin tukemiseen – sekä viimeisimpänä saudijournalisti Jamal Khashoggin murhaan.

Jutussa haastateltu toimittaja ja tietokirjailija Airin Bahmani toteaa lehdelle Iranissa olevan ”akuutteja ihmisoikeusongelmia ja vakava demokratiavaje, mutta on naiivia olettaa Yhdysvaltojen, Saudi-Arabian ja Israelin piittaavan näistä Iranin epäkohdista.” Tällä tarkoitetaan sitä, että mahdolliset ihmisoikeusongelmat hyväksytään ainoastaan silloin, jos maa suostuu sionistien tahtoon.

Artikkelin mukaan talouspakotteiden logiikkana myös on, että ahtaalle ajettu kansa nousisi kapinaan ja kaataisi hallituksen.

Sionistinen Yhdyvallat pyrkii Israelin käskyjen mukaisesti ajamaan Iranin sionismia vastustavan hallituksen ahtaalle, koska he eivät anna vihollistensa pompottaa itseään miten tahansa.

Lähde: HS

1 KOMMENTTI

Comments are closed.