Koti Uutisia Homeland Security ostaa 750 miljoonaa patruunaa

Homeland Security ostaa 750 miljoonaa patruunaa

0

Department of Homeland Security varastoi valtavia määriä ammuksia. Näistä valtavista määristä huolimatta selitystä ammusten käyttötarpeesta ei ole annettu.

USA:ssa Department of Homeland Security (DHS) on päättänyt ostaa 750 miljoonaa ammusta. Aiemmin tänä vuonna tehtiin tilaus 450 miljoonasta hollow-point-luodista. Vuoden 2012 aikana DHS on tilannut tähän mennessä yhteensä 1,2 miljoona ammusta. Kaikki eri kaliiberit ovat sellaisia, joita turvallisuushenkilöstö käyttää USA:ssa. Esimerkkeinä 12 kaliiberin karkeita haulikkoammuksia, joissa on 8 karkeampaa luotia joka hylsyssä, 40 kaliiberin pistooliluoteja ja 5.56:n kivääriluoteja. Vuoden 2011 aikana osasto on ostanut 250 miljoonaa ammusta. Yhteensä tämä kaikki tekee 1,45 miljardia ammusta viimeisen kahden vuoden aikana.

Wikipedian mukaan osastolla on seuraavat alajärjestöt: U.S. Citizenship and Immigration Services, U.S. Customs and Border Protection, U.S. Coast Guard, Federal Emergency Management Agency, U.S. Immigration and Customs Enforcement, United States Secret Service och Transportation Security Administration. Ammuksia ei näin ollen ole tarkoitus käyttää tavanomaisten poliisien tai sotilaiden hallussa.

DHS ei halua selventää, miksi se tarvitsee “koulutusta varten” tällaisia määriä tehokkaita ammuksia. Ammusmäärä vastaa noin 25:ttä patruunaa jokaista valkoista 15–60 ikävuoden välillä olevaa miestä USA:ssa.

Nordfront.se