Koti Uutisia Ulkomaat Hizbollahille suuri vaalivoitto Libanonissa

Hizbollahille suuri vaalivoitto Libanonissa

11
Hezbollah flag

Sionismin vastainen shiiamuslimijärjestö Hizbollah sai merkittävän vaalivoiton, kun Libanonissa järjestettiin vaalit ensimmäistä kertaa yhdeksään vuoteen.

Epävirallisten vaalitulosten mukaan voitto oli merkittävän suuri, koska Hizbollah nappasi itselleen yli puolet paikoista Libanonin parlamentissa.

Hizbollah on tunnettu aseellisesta siivestään, joka taistelee aktiivisesti Syyrian hallituksen rinnalla. Vaikka Hizbollah on shiiamuslimijärjestö, kuuluu sen liittolaisiin myös lukuisia sunnia ja kristittyjä.

Lähde: Yle

11 KOMMENTIT

 1. Hamdulillah. Hezbollah on esimerkillinen järjestö ja harvinainen luonteeltaan. PVL on joku päivä Pohjoismaissa yhtä suosittu kuin Hezbollah Lähi-idässä.

 2. Anje,الحَمْدُ للهِ. Se vaatisi paljon tietoutta , kiinnostusta ja pitkää ikää ,jota sinulla esim. on. Suurin osa kanssaihmisistä on kuitenkin aivan kuutamolla asioiden taustoista. Nuoriso aivopestään jo esikoulusta yliopistoon ja (((Nurkkajumalasta))) tulee vaan niin paljon kiinnostavampia asioita ja onhan se niin hienoa katsoa mitä “turhikset” ohjelmissa puuhaavat.En odota liikoja suurelta enemmistöltä ja tätä menoa peli on menetetty. Sääliksi käy jälkipolvea, jokainen kansa ansaitsee oman kansallisvaltion, jossa pitää huolta oman kansan asioista, ei sekoitusuunia. ” Miten halpa onkaan tämä maa teille”. ( Hirvisaari eduskunnassa).

  • Niin saa nähdä mikä on valkoisen miehen tulevaisuus Euroopassa. Ainakin slaavimaissa nuoriso nimenomaan on vahvasti mukana “äärioikeistolaisessa” liikehdinnässä ja ns uudistamassa Eurooppalaista nationalismia. Toivon samaa myös länteenkin. Gott mitt uns.

   • Minustakin on jonkin aikaa tuntunut että Euroopan toivo on pienissä slaavimaissa joissa valtaapitävät eivät yritä tukahduttaa kansallismielisiä. Ja Unkarissa vaikkei se olekaan slaavimaa mutta serkuskansa meille ja kansallismielisyys voimissaan.

 3. Voi melkein ennustaa, että kohta ryskää taas Gazassa ja muilla palestiinan/Libanonin alueilla, kun sionistit lähtevät torjumaan terroriuhkaa Hizbollahin voiton vuoksi.
  Selkeä uhka rauhaa rakastavalle naapurille, joka on vuosikymmeniä kohdellut niin suvaitsevasti ja demokraattisesti alueen alkuperäisväestöä kuten avustamalla Sharman ja Shatilan pakolaisleireissä.
  Mitähän Israel sanoisi, jos vaikka Gazan alueelle rakennettaisiin muuri vastakkaiselle puolelle ja tarkastukset Israelista tuleville (mahdoton ajatus sinänsä, koska alúeelle ei saa rakennustarvikkeita ja tilakin taitaa olla paikka paikoin kortilla).

Comments are closed.