Koti Artikkelit Historia Hitlerin vanhempien hauta tuhottu

Hitlerin vanhempien hauta tuhottu

0

Alois ja Klara Hitlerin viimeinen leposija hävitettiin tällä viikolla maan tasalle fasisminvastaisen liikkeen voimakkaan painostuksen seurauksena Leondingin kaupungissa Itävallassa.

Adolf Hitlerin vanhempien hauta riisuttiin keskiviikkona 28. maaliskuuta. Itävaltalaisen Leondingin kaupungin paikallismedia on ilmoittanut päätöksen syyksi sen, että useat ihmiset ovat vierailleet haudalla ja jättäneet kukkia samalla, kun he ovat kunnioittaneet edesmenneitä vanhempia ja Adolf Hitlerin muistoa. Toisinaan paikalle on jätetty myös kansallissosialistisen Saksan symboleja. Haudalla on vierailtu useasti aina sodan loputtua, ja siitä on pidetty huolta kynttilöin, kortein ja kukin. Adolf Hitler vieraili haudalla myös itse ja piti sitä kunnossa. Se oli hänelle tärkeä paikka, jonne hän saapui muistelemaan vanhempiaan.

KUVA: Adolf Hitler vieraillessaan vanhempiensa haudalla.

Vanhat SS-miehet ovat niin ikään käyneet paikalla ja jättäneet sinne sodanaikaisia ansiomerkkejään. Myös vanhemmat naiset ovat jättäneet haudalle Äidin ristejä osoittaakseen tällä tavoin kunnioitusta Klaralle, joka synnytti Adolf Hitlerin.

Fasisminvastaisen liikkeen edustaja Robert Eiter on jo pitkään puolustanut Alois ja Klara Hitlerin haudan riisumista, jottei kenelläkään olisi mahdollisuutta kunnioittaa heitä tai heidän poikaansa. Päätöksen varmistuttua hautakivi poistettiin keskiviikkona, mutta jäännökset jätettiin samalle paikalle. Tämä viittaa siihen, ettei toimenpiteen tarkoituksena ollut siirtää hautaa toiseen tuntemattomaan paikkaan. Jäljellä olleet yhteydet kansallissosialismin perustajaan, Adolf Hitleriin, tahdottiin sitä vastoin yrittää hävittää.

Hitlereiden haudan häpäisy ei valitettavasti ole mikään ainutkertainen tapahtuma; Adolf Hitleriin ja kansallissosialismiin yhdistettyjä hautoja on tuhottu tämän tästä. Hautakiven kaataminen tai henkilön viimeisen leposijan turmeleminen muulla tavoin on vakava rikos. Tällä tavoin ulkomaailmalta ja nuoremmilta sukupolvilta riistetään se symbolinen sisältö, jota hautapaikka edustaa. Vihollisemme eivät tule koskaan onnistumaan hävittämään Adolf Hitlerin ja hänen vanhempiensa muistoa, käyttivätpä he kuinka likaisia keinoja tahansa. Adolf Hitlerin muisto elää yhä ja antaa kansallissosialisteille voimaa ympäri maailmaa – tätä kukaan ei voi ottaa meiltä pois.

Hauta ennen sen tuhoamista.

Hauta sen hävittämisen jälkeen.

Paulina Forslund

Nationellt Motstånd

Aiheesta muualla:

Saksa tuhosi natsijohtaja Rudolf Hessin haudan – YLE, 21.7.2011.