Koti Uutisia Hitlerin henkivartija on menehtynyt

Hitlerin henkivartija on menehtynyt

0

Hitlerin henkivartijana toiminut Rochus Misch kuoli 5. syyskuuta 96 vuoden iässä. Misch oli yksi viimeisistä henkilöistä, joka näki Hitlerin tämän viimeisinä tunteina Berliinissä.

UK_Rochus_Misch

Rochus Misch syntyi nykyisen Puolan alueella pienessä Alt Schalkowitzin kaupungissa 29. heinäkuuta 1917. Hän päätti liittyä SS:ään 20-vuotiaana nähtyään Venäjän verisen vallankumouksen, Stalinin nousun ja ensimmäisen maailmansodan jälkeisen kommunismin suosion Saksassa. “Olin kommunismin ja Stalinin vastustaja – halusin suojella Eurooppaa”, Misch on kertonut.

Misch työskenteli Adolf Hitlerin sisäpiiriissä tämän henkivartijana, kuriirina ja puhelinoperaattorina vuodesta 1940 aina vuoteen 1945. Mischiä pidettiin kiistanalaisena henkilönä, koska hän ei koskaan ottanut etäisyyttä kansallissosialistiseen työhönsä ja koska hän suhtautui kriittisesti ja epäillen kaikkiin kauhutarinoihin.

Mischillä oli vain hyviä asioita sanottavanaan Hitleristä ja tämän suhtautumisesta alaisiinsa: “Hän oli erinomainen pomo. Elin hänen kanssaan viisi vuotta. Olimme lähimmät henkilöt, jotka työskentelivät hänen kanssaan … olimme aina läsnä.”

Associated Pressille vuonna 2005 antamassaan haastattelussa Misch ei ottanut etäisyyttä mihinkään ja puolusti Hitleriä maanläheisenä ihmisenä, joka oli huomaavainen muita kohtaan. Misch kertoi muun muassa: “Hän ei ollut mikään raakalainen. Hän ei ollut mikään hirviö. Hän ei ollut mikään yli-ihminen.”

Samaisena vuonna Misch esitteli kuvia itsestään SS-univormussa sekä kuvia muun muassa Hitleristä. Hän sanoi: “Tässä on Hitler, pomoni, ja Eva, Evan ystävä… Hyvin tavanomaista. Ei mitään sellaista, josta on kirjoiteltu.”

Rochus Misch, joka oli läsnä kaikissa tärkeissä kokoontumisissa, kertoi, ettei hän koskaan kuullut sanaakaan juutalaisten tuhoamisesta. “Se ei ollut koskaan keskustelun aihe. Ei koskaan.” Misch myös ilmaisi, ettei Hitlerillä ollut taipumusta murhaamiseen. “En voi kuvitella Hitleriä murhaajaksi. Se on yksinkertaisesti mahdotonta. Hän oli niin ystävällinen, niin mukava.”

UK_Misch2

 

Lähteet: Nordfront, Yahoo! News

Aiheesta muualla: Rochus Mischin virallinen Internet-sivusto