Koti Uutisia Kotimaa Hissiyhtiö Kone aloittaa yt-neuvottelut

Hissiyhtiö Kone aloittaa yt-neuvottelut

5

Suomi vähentää jälleen työpaikkoja. Tällä kertaa on luvassa noin 90 henkilön vähennys, kun hissiyhtiö Kone aloittaa yt-neuvottelut. Suurimmat henkilöstövähennykset tulevat alustavien tietojen mukaan kohdistumaan Hyvinkäälle. Kaiken kaikkiaan yt-neuvottelun piiriin kuuluu noin 520 henkilöä.

Koneen viestintäpäällikkö Hanna Rutanen kertoo, että yt-neuvottelut voivat johtaa enintään 90 työpaikan vähentämiseen. Neuvottelujen tarvetta yritys perustelee modernisoinnilla.

– Haluamme antaa tilaa uusille innovaatioille, sillä meillä on vanhentuneita tuotteita ja toisaalta meille on tullut juuri uusia digitaalisia tuotteita, Rutanen kertoo.

Kone työllistää Suomessa noin 2 300 henkilöä ja maailmanlaajuisesti noin 55 000 henkilöä.

Lähde: Iltalehti

5 KOMMENTIT

  1. Konehan ei ole ollut enää pitkiin aikoihin suomalaisomistuksessa. Joten hallintarekisteröidyt ja ulkomaiset omistajat 52% osuudellaan ovat sitä mieltä että porukkaa pois ja tulosta ylös, se kun on modernia.

  2. Toivottavasti muistavat palkata kymmenen uutta pomoa johtamaan niitä molempia jäljelle jääneitä sinikauluksia.

  3. Kuka tiesi että Koneen laitteet pyörivät Venäläisillä kuulalaakereilla? Ne otetaan linjalta ennen stanssausta jotteivat asiakkat tietäisi sitä.

  4. Jos nuo 90 vähennettävää olisivat “ruskeita tyttöjä”, ei potkuja annettaisi, koska se on yhtiön arvojen vastaista, eikä se niin ollen halua olla “rasistien keppihevonen”.

Comments are closed.