Koti Uutisia Kotimaa Henkilöauto esti yllättäen poliisin ohituksen Hämeenlinnassa

Henkilöauto esti yllättäen poliisin ohituksen Hämeenlinnassa

5

Monet meistä ovat nähneet kuskeja, jotka tukkivat liikenteessä vasemman kaistan tai jotka estävät ohituksia ajankulukseen. Useimmiten tämänkaltaiset kuskit eivät jää kiinni teoistaan. Toisin kävi Hämeenlinnassa, missä henkilöauton kuljettaja päätti estää ohituksen. Kuski ei kuitenkaan tiennyt, että auto, jota hän esti ohittamasta, oli poliisin ajoneuvo.

Ohituksen estäminen aiheuttaa usein vaaratilanteita. Tällä kertaa vaaratilanne oli kaksinkertainen, sillä autoa ohittamaan lähtenyt poliisipartio oli juuri saanut kiireellisen hälytyksen. Saatuaan hälytyksen poliisit lähtivät ohittamaan edessä ollutta autoa. Päästyään edellä olevan auton rinnalle päätti ohittavan auton kuljettaja kiihdyttää ja näin estää ohituksen. Tieolosuhteet olivat tekohetkellä pimeät ja liukkaat ja vastaantulevalla kaistalla alkoi lähestyä rekka. Tässä vaiheessa poliisi laittoi sireenit ja hälytysvalot päälle.

Poliisipartio joutui perumaan tehtävänsä ja pysäytti kuskin, joka määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Poliisin kysyttyä mieheltä syytä hänen käytökselleen hän vastasi: “Ajattelin vähän kiusata ohittajaa.”

Lähde: Ilta-Sanomat

5 KOMMENTIT

  1. Toivottavasti ajokielto on hieman enemmän kuin pari kuukautta, minun mielestä tällaisilla kuskeilla ei ole mitään asiaa autonrattiin. Omakohtaista kokemusta löytyy näistä mulkerokuskeista myös. Hieman myös ihmetyttää, että miten poliisi laittaa vasta siinä vaiheessa hälytysvalot ja sireenin päälle, kun on lähtenyt jo kiihdyttämään ja ohittamaan, kyllä ne pitäisi laittaa heti ensimmäisenä päälle.

    • Poliisi välttelee määrättyjen tehtävien yhteydessä valojen jne käyttöä. Joskus selvitin asiaa ja siihen löytyi ihan hyvät syyt. Toisin kuin monen muun Polpon toiminnan kanssa.

  2. Eikös poliisin kuulu hälytysajossa ollessaan pitää niitä pillejä päällä, varsinkin jos vetävät yli nopeusrajoitusten ja muuta liikennettä molempiin suuntiin? Ettei vaan olis joku siviiliauto vähän kokeillu et mitenkäs se skoda kulkee. “Joo kiireellinen hälytystehtävä oli päällä” niin kiirellinen että yks rattiretardi oli tärkeämpi?

    Yhtä saatanasta nuo ohittajienkin kiusaajat. Toivottavasti kortti kuivuu pitkään.

  3. Niin sanottu “liikenneraivo” on tyhmää, mutta tuollainen “kiusanteko” on erityisen tyhmää, jopa anteeksiantamattoman vastuutonta, joka kertoo kuljettajan itsensä hyvin matalasta otsalohkosta, joka antaa aihetta hyvin perusteellisiin aatoksiin.

Comments are closed.