Koti Aktivismiraportit Helsingissä suomalaisuuden päivänä

Helsingissä suomalaisuuden päivänä

3

[quote] Tätäpä minä, jos suinkin voisin, tahtoisin häipymättömästi teroittaa maanmiesteni mieleen: kansakunnan tulee luottaa vain itseensä[/quote]

J. V. Snellman

 

Suomen Vastarintaliike jalkautui taas pääkaupungin kaduille suomalaisuuden päivänä 12.5.2012. Ennusteiden mukaan päivä olisi ollut sateinen ja tuulinen, mutta ilma osoittautui mitä kauneimmaksi ja juuri sopivaksi Suomessa ja Euroopassa vallitsevien epäkohtien julkituomiseksi. Paikaksi oli valittu Stockmannin tavaratalon läheisyys, suuren ihmismäärän takia. Kansalaiset ottivat ilolla vastaan reippaiden aktivistiemme jakaman materiaalin – niin kuin aina, kun Suomen Vastarintaliikkeen aktivistit jalkautuvat kadulle. Tietysti soraääniäkin kuului. Esimerkiksi eräs vanhempi cityvihreä repi tuohtuneena lentolehtisen ja heitti sen jalkakäytävälle liaten täten kaupunkiympäristöämme, puhuen samalla törkyä, jota emme haluaisi lastemme kuulevan. Valppaat luontoa rakastavat aktivistit korjasivat roskat tietysti pois.

 

 

Muutoin päivä sujui mukavasti katumuusikoiden säestyksellä; tarjolla oli niin romaniduon katuhumppaa kuin myös kaunista klassillista sellon soitantaa. Kauneutta arvostavat aktivistimme pitivät tietysti enemmän jälkimmäisemmästä.

 

Siirryimme muutaman tunnin jälkeen ja noin 1 000 lentolehtistä köyhempinä J.V. Snellmanin patsaalle. Matkalla huomasimme sattumoisin Vapaa Liikkuvuus -nimisen hippijärjestön järjestämän mielenilmauksen Suomessa oleskelevien Romanian ja Bulgarian romanien hyväksi. Saimme nauttia heidän improvisoidusta(?) rummuttelustaan.

 

Patsaalla historiaa ja perinteitä kunnioittavat aktivistit saivat kuulla lyhyen esityksen patsaan merkityksestä suomalaisille kansallismielisille. Isänmaalliset tahot ovat saapuneet tänne läpi aikojen kunnioittaakseen suurta Suomen-ystävää. Minuutin hiljaisuuden jälkeen terveellisestä ruoasta pitävät aktivistimme suuntasivat Helsingin ydinkeskustaan yhteen viimeisempään täysin suomalaiseen ruokaravintolaan nauttimaan toveruudesta ja hyvästä ruuasta.

 


Kiitos jälleen kaikille ympäri Suomea tulleille aktivisteillemme ja ystävillemme, jotka tekivät tästä kauniita päivästä miltei täydellisen! Tällaista reippautta ja rehellisyyttä ei näe joka päivä!

Helsingin kadut kuuluvat meille!

3 KOMMENTIT

  1. Varsin asiallista meininkiä, hyvää työtä pääkaupungin kaduilla kaiken nykyisen saastan keskellä!

    Me olemme ainoa todellinen vallankumouksellinen vastavoima, vastarinta jatkukoon!

Comments are closed.