Koti Uutisia Kotimaa Helsingin Sanomat suuttui “etnisestä profiloinnista” tullissa

Helsingin Sanomat suuttui “etnisestä profiloinnista” tullissa

15
Kuvakaappaus: Twitter.

Juutalaisen Erkko-säätiön omistama Helsingin Sanomat (HS) raivostui Suomen tullin väelle viikonloppuna. Syy tuohtumukseen oli operaatio, jossa tulliviranomaiset yrittivät paikantaa mustaihoisen kohdehenkilön.

Juutalaisomisteisen lehden mukaan tulli syyllistyi “etniseen profilointiin”, kun se etsi kohdehenkilöä juuri ihonvärin perusteella. Lehden mukaan on toisin sanoen tuomittavaa, että Suomen kaltaisessa pääosin valkoisessa maassa viranomaisia kiinnostavia henkilöitä pyritään löytämään mahdollisimman tehokkaasti eli selkeästi poikkeavan ulkonäön perusteella.

Tapaus sai suurta julkisuutta, sillä tulli tarkasti muun muassa VPS-jalkapallojoukkueen mustien pelaajien henkilöpaperit etsinnän yhteydessä. Tullin valvontajohtaja Sami Rakshit painotti, ettei pelaajille tehty edes varsinaista tullitarkastusta.

– Meillä ei ole ollut kohdehenkilön kuvaa käytettävissä. Sen takia on selvitetty matkustusasiakirjoja, jotta löytäisimme kohdehenkilön, Rakshit taustoitti asiaa medialle.

– Kenellekään ulkopuoliselle ei kuulu se, mitä olemme tekemässä. Näihin pelaajiin ei ole kohdistettu tullitarkastusta, heiltä on ainoastaan kysytty henkilöpaperit, hän jatkoi.

HS ei tyytynyt valvontajohtajan selvitykseen vaan otti yhteyttä yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiään. Juutalaisomisteinen lehti kysyi Pimiältä, oliko kyse “etnisestä profiloinnista”. Vaikka Pimiän tietämys tapauksesta rajoittui some-kirjoitteluun, tuomitsi hän tullin toiminnan painavin sanankääntein.

Tulli tarkasti henkilöpaperit kuudelta VPS:n mustalta pelaajalta. Joukkueen kapteeni, kulttuurimarxisti Sebastian Strandvall pöyristyi tilanteesta ja kirjoitti Twitteriin, että tapaus “itketti” ja “hävetti” häntä. Lisäksi tullin toiminta aiheutti Strandvallille “huonon olon”.

HS tivasi pelaajilta, aikovatko nämä tehdä rikosilmoituksia tullin toiminnasta. Ainakin osa ilmoitti harkitsevansa asiaa. Näin valtamedia pyrkii painostamaan tullia ja muita viranomaisia kohtelemaan Suomessa liikkuvia rotumuukalaisia kuin kunniakansalaisia.

Lähde: Helsingin Sanomat

15 KOMMENTIT

 1. Sama Erkko suku oli mukana perustamassa kagaalia ja naiskagaalia Suomessa.

 2. On aika turhaa, että tuollaisesta itketään somessa. Tullin virkailijat tekivät työtään, ei siinä muuta. Jos oli syy tarkistaa vain neekereiden paperit, niin se tehtiin ja sillä sipuli.

 3. Jo on herkkä hipiä jos alkaa itkettään kun neekeriltä kysytään papereita. Hävettää että suomessa on Strandvallin kaltaisia nyhveröitä.

  • Mitä hyödyllistä tuo on saanut aikaiseksi? Miesoletettu juoksee kahden maalin välissä edestakaisin pallon perässä? Ihmettelee vienti-ja rakennusteollisuudessa elämäntyönsä tehnyt.

   • Strandvall on tyhjäntoimittaja mutta ei pidä ajatella että urheilijat kokonaisuutena olisivat jotenkin huonoa sakkia. Muista että Teemu Selännekkin pari vuotta sitten “kohautti” mediaa kun netissä kirjoitti yhden maahanmuuttoa kritisoivan kommentin. Puhumattakaan siitä että Selänne on suomalaisen jääkiekon edelläkävijä ja nosti suomen kartalle NHL:ssä.

     • Oli siellä muitakin ja nykyään enemmän kuin koskaan. Suomalainen jääkiekko on laadultaan maailman eliittiä ja paranee vain.

   • Joku divaripallonpotkija. Huvittaa tuollaiset reppanat vain. Jos juutalaista nurkkajumalaa eli TV:tä joskus katsotte, niin katsokaa Urheiluruudun maalikooste kotimaan sarjasta. Todellinen hupipätkä luvassa.

    Abu-Babut ja muutama hinttitukkainen suomalainen siellä leikkivät kuka Ronaldoa ja kuka Maradonaa. Itsekin olin aikoinaan tuonti-vientibisneksessä (enkä puhu mistään nappikaupasta), joten olen minäkin todistettavasti jotakin hyvää yrittänyt tälle maalle tehdä.

  • Toivottavasti ei kukaan. HS aivan samaa paskaa. Älkää ostako, älkää klikatko, älkää katsoko. Luulisi tepsivän.

   Minua oikeasti säälittää näin tunnevammaisenakin jopa vähän ihmiset, jotka aloittavat JOKAISEN (miettikää!) aamunsa Helsingin Sionistien hartaalla sisäluvulla. Yök. Sitten tietävät mistä puhua töissä, “Facessa” ja vapaa-ajallaan. Voehan helevetti.

 4. Hyvä, että Tulli vielä uskaltaa tarkastaa näitä villi-ihmisiä ja alkuasukkaita.

 5. Vittu, ei ole suvakin tyhmyydellä rajaa. Ja suvakkejahan tässä maassa riittää… Sietäisikin itkettää ja hävettää, perkeleen idiootti; pallonpotkija.

 6. Minä puolestani rohkeasti “profiloisin” Sebastian Stradfallin siten, että hänet voi noukkia jonosta pitkien korviensa perusteella. Siis aasin korviensa ansiosta. Anteeksi Aasit.

  Tullimiesten (henkilöiden) olis pitänyt ilmeisesti mennä ensin Pohjoisnavalle ja tarkistaa sikäläisten eskimoiden alibit heidän vaimoiltaan, koskapa sielläkin vaimo-oletet tietävät asiat “paremmin”.

 7. Tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden nimissä, jos “hakupaperissa” epäilty on profiloitu tummaihoiseksi, tulee tarkastaa myös kaikkien muiden rotujen edustajien henkilöllisyys.

  Jos haussa on vaikkapa kolmijalkainen pontikkapannu vihreän avolavapakun kyydissä, täytyy myös kaikkien bussien ja henkilöautojen tavaratilat myllätä ylösalaisin, etteivät vihreillä avolavoilla ajavat tunne itseään syrjityiksi.

Comments are closed.