Koti Uutisia Helsingin Sanomat: “Natsit ovat ääripää, jota vastaan ei voi asettua toista ääripäätä”

Helsingin Sanomat: “Natsit ovat ääripää, jota vastaan ei voi asettua toista ääripäätä”

2

Kansallinen Vastarinta kirjoitti aiemmin äärivasemmiston yrityksestä järjestää Töölöntorilla “lastentapahtuma”, jonka todellinen tarkoitus oli kuitenkin käyttää lapsia ja paikalle tuotavia eläimiä elävinä kilpinä ja estää kansallismielistä 612-kulkuetta kokoontumasta. Muiden tunnettujen äärivasemmistolaisten lisäksi tapahtuman yhdeksi järjestäjistä paljastui “rasisminvastaisia” mielenosoituksia “Meillä on unelma” ja “Peli poikki” mukana järjestämässä ollut Aleksi Pahkala.

Tiistaina julkaistussa Helsingin Sanomien Nyt-liitteen kolumnissaan toimittaja Pekka Torvinen kirjoittaa näiden tosiasioiden olevan kuitenkin “internetin sumeimpien ja sakeimpien vesien” keksintöä ja salaliittoteoriaa. Hän referoi Pahkalan omia vakuutteluita siitä, ettei väitteille olisi pohjaa. Äärivasemmistolaiset tapahtumat vaihtuvat Torvisen kynässä “ihmisoikeuksia puolustaneiksi tapahtumiksi”. Torvinen toteaa kuitenkin, ettei “alpakkatapahtuman” mahdollisilla vasemmistomotiivilla kuitenkaan ole lopulta edes väliä.

“Niin sanotulle tolkun ihmiselle pitäisi olla selvää, että natseja vastaan on mahdotonta olla salaliittoja. Natseja vastaan on vain yksi liitto, ja sitä kutsutaan järjestäytyneeksi demokraattiseksi yhteiskunnaksi ja oikeusvaltioksi”, kirjoittaa Torvinen.

Torvisen mukaan väkivaltaiset antifasistit eivät edes ole ääriryhmä, sillä ainoat ääriajattelijat ovat hänen mukaansa pahat ja totalitaristiset “natsit”: “Natsit ovat ääripää, jota vastaan ei voi asettua toista ääripäätä. Edes väkivaltaiset antifasistit eivät ole tuo toinen ääripää, sillä natsismi oli ja on totalitaristinen ideologia.”

Helsingin Sanomien agenda on ollut jo vuosikaudet vähänkin valveutuneemman kansalaisen silmissä päivänselvä, mutta nyt lehden sanoman poliittisuus on saanut aivan omanlaisensa mittasuhteet. Kun Torvisen kaltaisten ihmisten annetaan toimia suurien sanomalehtien toimittajina ja kertoa ihmisille mitä kuuluu “ääripäihin” ja millainen poliittinen väkivalta ei ole “äärimmäistä”, korttitalo “puolueettomasta” valtamediasta ei voi loppujen lopuksi pysyä kansan silmissä enää kovin kauaa pystyssä.

Torvisen kirjoitus onkin saanut osakseen runsaasti kritiikkiä, ja jälkikäteen hän on lisännyt maininnan, ettei hän “tiedä onko alpakkatapahtumalla piilotettuja motiiveja”. “Voi olla että on, ja kyseessä onkin nerokas mediastrategia”, hän jatkaa.

 

Lähde: Helsingin Sanomat

2 KOMMENTIT

  1. Kaikkea sitä ihmiset rahan vuoksi tekevät. Voikohan ammattivalehtelija päästä sairaseläkkeelle jos työ sisäisesti alkaa oksettaa niin paljon ettei sitä enää pysty tekemään? Vai onko edessä uudelleenkulutus?

    Kai kohta joku vassari-antifa-takku-vihreä on sitä mieltä että leireille taas kerätään “toisinajattelijoita”. Toisaalta, kukahan näitä huhuja levittelee?

  2. Luin muuten kiinnostavan tiedon, että Helsingin Sanomat on myynyt Chaim “Poju” Zabludowiczille suurella summalla jonkun kiinteistön.

Comments are closed.