Koti Uutisia Helsingin Sanomat ehkä laatujournalismia?

Helsingin Sanomat ehkä laatujournalismia?

7

Jaagaamaan_AK

Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntailiitteessään 28.7. laajahkon Vastarintaliikkeen Kadulle.com-kannatuskaupan mainoksen mielenkiintoisimpine tuotekuvauksineen. Tommi Niemisen kirjoittaman jutun otsikkona oli “Suomalaisten uusnatsien verkkokauppa ehkä laiton”. Nieminen ehti ottaa järjestöön yhteyttä jo pidempi tovi sitten, eikä toimittajaa ole voinut syyttää ainakaan yrityksen puutteesta.

Mainonnan kannalta ainoat risut Nieminen saa hiukan epäkoherentista kirjoitustyylistään ja toistuvista asiavirheistä. Jäätelökoneet, “huutelut ja jaagaamiset”, tv-kanavapaketit, virheelliset järjestönnimet ja väärien ihmisten nimiin laitetut lainaukset saattavat hämätä asiaan vihkiytymättömiä lukijoita.

Kummallisen sivujuonteen artikkeliin tuo myös rikosoikeuden professori Kimmo Nuotion haastattelu. Professori toteaa, että “uusnatsi-tavaran” [sic] myymisestä saattaa tulla laitonta, jos sitä ei kaupata “fanituotteena”. Nuotion mukaan “uusnatsitunnukset” jo itsessään ovat suomalaisen lainsäädännön silmissä mahdollisesti kiihotusta kansanryhmää vastaan. Nuotio tiivistää näkemyksensä viisaisiin sanoihin:

Sanoisin, että sinänsä Suomessa voisi käydä kauppaa tämänlaisilla uusnatsipropagandalla ja symboliikalla. Se rikosoikeudellinen puoli lähenee, jos niitä käytetään ihan tosissaan. Ilmoitetaan, että olen uusnatsi ja valmis tekemään asioita, joita ideologiamme edellyttää.

Kadulle.com-kannatuskaupan väki kiittää Niemistä ja tahtoo lisätä, että aivan vastikään varastoon saapui lisää yhteiskuntajärjestystä uhkaavaa kirjallisuutta; kaikki länsimaisen kapitalismin viholliset siis pikaisesti tilaamaan McBayn, Keithin ja Jensenin järisyttävä teos Deep Green Resistance. Toisin kuin Helsingin Sanomat väittää, Kadulle.com ei valikoi asiakkaitaan, vaan tilaukset lähetetään maksajille väriin ja poliittiseen kantaan katsomatta. Ainoastaan nenäkkäimmät toimittajanretkut voivat jäädä ilman!

 

Aiheesta lisää:

Kadulle.com

Toimittajat tilille

7 KOMMENTIT

 1. Täten ilmoitan: Olen “uusnatsi” ja valmis tekemään asioita joita ideologiani edellyttää;)

 2. Hahah.. Kaikkea ne punikkitoimittajan paskiaiset sitten yrittävätkin!
  Ei muuta kuin lippu korkealle! Taidanpa jo ihan tämän uutisen perusteella tukea toimintaa ja ostaa tuotteen kaupastanne.

 3. Tahdon Vastarintaliikkeen aktivistina tällä kommentillani henkilökohtaisesti kiittää Helsingin Sanomia aukeaman kokoisesta ilmaisesta mainoksesta. Kiitos!

 4. Saa taas olla äiti ja pomo ylpeitä, kun Tommi on tehnyt tutkivaa journalismia… Miten H****tissä tämä tyhjäntoimittaja voi katsoa itseään peilistä? Pressiedut pois vaan!

  Eikä mennyt päätoimittajallakaan kovin vahvasti, kun julkaisi kyseisen artikkelin. Ei siinä, etteikö panettelu ja muunneltu totuus olisi arkipäivää Hesarilla. Mutta kun vastaavan väsää tunnissa pelkän wikipedian avulla. Olisi myös hauska tietää, mistä asiayhteydestä nuo asiantuntijalausunnot on irroitettu… Ilmeisesti kansallismielisiä mollaavan journalismin ei enää tarvitse olla laadukasta, kunhan sitä vaan tasaisin väliajoin saadaan eetteriin.

  Hyi myötähäpeää!

 5. Anonyymit kansallissosialistit: “Hei! Olen Lauri ja olen valmis tekemään asioita, joita ideologiani edellyttää!”

 6. Kiitos hesari! Tahdon myös ilmoittaa tekeväni asioita, joita ideologiani edellyttää, kuten luonnonläheisyyttä, joka ilmenee esimerkiksi patikoinnilla yms. Terveiden elämäntapojen vaaliminen myös on sydäntä lähellä. Näitä ja monia muita asioita tehdessäni minulla saattaa olla vielä päällä kadulle.comista löytyviä paitoja. Professorin mukaan olen siis pahimman luokan kansankiihoittaja ym. paatunut rikollinen.

 7. Hei,
  Kadulle.com tekee tärkeää työtä kerätessään varoja taisteluun isänmaan puolesta.
  En pidä itseäni minään “uusnatsina”. Olen kansallissosialisti.
  Olen jäsen vastarintaliikkeessä, jossa on arvot, joita kannatan. Ne löytyvät järjestön virallisilta sivuilta.
  Ilman Saksaa Suomea ei olisi nykymuodossa olemassa, se on tosiasia.
  Mitä olisi ollut Englannin apu?.
  Ennen sotaa kysisen maan pääministeri “myi” toisia maita (Puola…) kysymättä heidän kansoiltaan mitään.
  Suomi teki ratkaisunsa itse ja toimi sen mukaan.
  Nyt juostaan rod… ja Brysselin pillin mukaan.
  Ei ihme, kun katsoo kuka johtaa tätä maata – ihmettelen äänestäjiä!.
  Nyt kaikki mukaan kykyjensä mukaan. Tuetaan lahjoituksilla, ostetaan tuotteita ja kaikkein tärkeintä – toimitaan. Aktiviteettiä kaivataan kaikilta kannattajilta. Pienikin asia voi olla loppupelissä iso.
  Kaikki mukaan!

Comments are closed.