Koti Uutisia Helsingin poliisi teki rikosilmoituksen varovaisuuteen kehottamisesta

Helsingin poliisi teki rikosilmoituksen varovaisuuteen kehottamisesta

11
UK_Helsingin_poliisi
Suomalaisten kehottaminen varovaisuuteen on ylikomisario Taposen mielestä “perätöntä lietsontaa”. (Kuva: MV-lehti)

Vastarintaliikkeen aktivistit levittivät tiistai-iltana Koskelan vastaanottokeskuksen liepeille lappuja, jotka kehottavat varovaisuuteen vastaanottokeskuksen lähellä liikkuessa, etenkin pimeän aikaan ja yksin. Tällöin paikalle sattunut, ilmeisesti vasemmistolaista maailmankuvaa tunnustava “silminnäkijä”, soitti tapauksesta täysin perusteetta hätäkeskukseen. Nyt Helsingin poliisi on tehnyt lapuista rikosilmoituksen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Poliisin mielestä suomalaisia ei siis saa kannustaa itsesuojeluun. Poliisi myös “unohtaa”, ettei lapuissa viitata mihinkään tiettyyn kansanryhmään – yleisesti maahanmuuttajat tai turvapaikanhakijat eivät tällaisiin varsinaisesti lukeudu. Ylikomisario Jari Taposen mielestä lappujen sisältö on “perätöntä lietsontaa”:

“[…] Ikävintä tässä on se, että toiminta herättää turvattomuutta alueen asukkaiden keskuudessa ja pyrkii luomaan turhaa vastakkainasettelua. […] Tästä tehdään ensin rikosilmoitus, minkä jälkeen tutkinnanjohtaja päättää, onko perusteltua syytä aloittaa esitutkinta”, Taponen lausui Helsingin Sanomille torstaina.

Lokakuussa 2014 maahanmuuttajien suomalaisiin kohdistaman väkivallan räjähdettyä Helsingin kaduilla Taposen suurimmat huolenaiheet olivat “villi nettikirjoittelu” ja “äärioikeistomielisten ryhmien jalkautuminen kaduille”. Hän yritti painaa villaisella sen, että väkivallantekojen takana olivat järjestelmällisesti maahanmuuttajat.

 

Lähde: Helsingin Sanomat

11 KOMMENTIT

 1. Tainut Taponen otaa oikeuden omaan käteen (sen toisen jälkeen…), kun on jo “tuomariksi” ryhtynyt.
  Tilastot osoitaa mikä on perätöntä ja mikä ei.
  Toivottavasti joku rikastuttaja käyttää häntä aasin korvikeena, niin saadaa seuraavaksi oktaavia korkeampaa vinkumista.
  Suomen poliisin lain tuntemus ja oikea toteuttaminen on jo pelottavan vajavaista.

 2. Tämähän menee hupaisaksi. Älkää siis valmistautuko tilanteisiin, vaan improvisoikaa 😀 Älkääkä herranjumala kertoko kenellekään mahdollisista vaaroista 😀 Mitä vittua Taponen? Ennen olen poliisia arvostanut, vaan lähiaikoina arvostus on hiipunut pohjalukemiin. Suora viesti Helsinkiin: Haistakaa paska!

 3. Olen ollut aina maltillinen, lakia noudattava ja virkavaltaa kunnioittava kansalainen… Nykyisin vain tuntuu siltä, että ainoat joita poliisi haluaa puhutella jämäkästi ovat suomalaiset. Tai sitten he tietävät että mamut eivät kunnioita heitä, ja sitä kautta he eivät uskalla auktoriteettinsa menettämisen pelossa olla mamuja kohtaan samalla tavalla jämäkkiä ja vaativia kuin kantaväestöä kohtaan… Tarkoitan siis sellaista virkavallan kunnioitusta mikä minullakin on ollut. Ehkä joudun jatkossa itsekin miettimään kuinka kunnioittava tulen olemaan virkamiehiä kohtaan joiden tulisi suojella kansaa.

 4. Tämä oli hyvä. Lisää varoituksia muuallekin.

  Systeemi ampuu itseään kovasti jalkaan koettaessaan kieltää varoitukset ja suomalaisten turvallisuuden.

 5. Ikävää, poliisikin haluaa jotta ihmisiä ei varoiteta vaarasta. Mistä moinen viha ihmisiä /ihmisyyttä kohtaan ? Kannattas tuon poliisin muistaa ketkä hänen palkkansa ja elämisen maksaa ja keitä varten poliisilaitos on olemassa. Jos tilanne on todellakin jotta poliisi toimii kansalaisten turvallisuutta vastustaen, niin koko laitos olis hyvä lakkauttaa vihamielisenä ja ihmisyyttä vastaan toimivana. Uskon kuitenkin jotta oikeitakin poliiseja on vielä olemassa, tunnen ainakin muutaman. Ei kaikki ole tuollaisia valepoliiseja.

 6. Eli siis hirvivaroitusmerkkikin ja varoitus katolta putoavasta jäästä ovat myös lietsovia. Toisaalta on hauska nähdä, että milloin täällä Suomessakin noiden kukkahattutätien ja suvakeiden leipoma mamu -kakku räjähtää. Kuinka kauan voidaan selitellä, että yksittäistapaus kyseessä, koska myös poliisit tulevat saamaan osansa tästä kakusta.

 7. Eiköhän me rakenneta ihan oma poliisi kohta kun tämmöiseksi mustasurmien suojelumaaksi tämä ns. Suomi on muuttunut.

 8. Ihan oikeesti.
  kohta pitänee olla kainalokotelot kaikki alla missä liikkuu.
  Suomalaiset yrittää suojellä omaa kotimaataan ja tänne tulee jotkut “en edes sano mitkä”
  ottamaan kelta ja sossulta tukea ja lähtee takas “kotimaahansa”
  Okei jos tänne tulee jostain afrikasta joku tyyppi menee työihin maksaa veronsa ei aiheuta ongelmia.ei oo ongelma.
  tänne tulee keskieuroopasta tyyppi ilman kunnollisia papereita menee sossuun/kelaan ottaa rahat varastaa muutaman auton/polkupyörön mee ne ja menee takas “kotimaahansa” ongelma.
  Suomen poliisi.
  Haistakaa paska.
  Ottakaa ensin ne mamut jotka tekee niitä rikoksia ja sitten tulkaa ulisee meille rauhallisille suomalaisille.
  Ei Muuta
  Terveisin Idänvartija
  Ps.Pidetään suomi puhtaana.

Comments are closed.