Koti Uutisia Helsingin poliisi haluaa konekiväärejä ja kranaatteja

Helsingin poliisi haluaa konekiväärejä ja kranaatteja

4

UK_poliiseja

Helsingin poliisi haluaa hankkia valmiusyksikkö Karhulle konekiväärejä ja kranaatteja varautuakseen terrorismiin. Helsingin poliisilaitos ehdotti joulun alla poliisihallitukselle nykyistä raskaamman aseistuksen hankkimista. MTV Uutiset pyysi kyseistä asiakirjaa poliisihallituksesta, mutta poliisihallitus julisti sen salaiseksi.

MTV Uutisten tietojen mukaan vaikuttimena ovat Pariisin terrori-iskut, joissa satakunta uhria tappaneet terroristit käyttivät sotilasaseita. Asian käsittely on poliisihallituksessa kesken. Poliisihallituksessa pohditaan muun muassa sitä, ovatko konekiväärit tarpeen ja sopivatko ne poliisin imagoon.

Nykyisin karhuryhmä käyttää erityistilanteissa useimmiten pistooleja ja konepistooleja, mutta yksiköllä on myös rynnäkkökiväärejä ja tarkkuuskiväärejä. Yksiköllä on pelkästään tainnutuskranaatteja, ei käsikranaatteja.

Poliisilla on mahdollisuus saada raskasta aseistusta puolustusvoimilta virka-apupykälien mukaan. Useimmiten tämä on ilmennyt panssariautojen lainaamisena piiritystilanteissa. Laki mahdollistaa myös aseiden lainaamisen.

Lähde: MTV

4 KOMMENTIT

 1. Kansainvälinen terrorirismi on oiva tekosyy jolla lisätä oman maan kansalaisten valvontaa ja kuristusta. Nämä samat aseet kun ovat ihan yhtä tehokkaita niitä suomalaisia vastaan jotka haluaat muutosta tähän maahan.

  Ja se ei ole sattumaa.

  Tiettyjen tahojen intresseissä kun on se että maailman kansallisvaltioiden kansat ovat alistettuja ja voimattomia, jolloin eliitti voi niitä rauhassa riistää.

  Jos nimittäin terrorismia oikeasti haluttaisiin ehkäistä, niin ei terrorismiin taipuvia ihmisryhmiä päästettäisi maahan, ja jo valmiiksi maassa olevat poistettaisiin.

  • Juuri näin.
   “Helsingin poliisi haluaa..” = Sisäministeriö haluaa.

 2. Rakaita mamuleita tuskin on tarkoitus teurastaa näin järeillä aseilla…

 3. Eikös “Helsingin Poliisi” aikonut alkaa kouluttamaan matuista poliiseja ja lieventää kriteerejä koulutukseen pääsyä varten? Kohta taitaa alkaa kantisten teurastus kun lyödään matuille aseet kouraan.

Comments are closed.