Koti Uutisia Kotimaa Helsingin laajat väestönsuojat ihmetyttävät maailmalla

Helsingin laajat väestönsuojat ihmetyttävät maailmalla

13

Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaaminen Helsingissä toi kaupunkiin satoja journalisteja ympäri maailmaa. Odotellessaan tietoa huippukokouksesta osa heistä perehtyi Suomeen. Australialainen TV-kanava ABC päätti kertoa Helsingin maanalaisista väestönsuojista sekä siitä, kuinka ne ovat maailmalla ainutlaatuisia; niitä nimittäin käytetään myös rauhan aikana julkisina tiloina.

Väestönsuojien laajuus Helsingissä saattaa tulla uutisena myös suomalaisille, koska esimerkiksi Yle ei näistä paljonkaan puhu. Kansallinen Vastarinta suositteleekin asiasta kiinnostuneita lukijoitaan katsomaan alla olevan videon.

13 KOMMENTIT

 1. Väestönsuojasäädökset taitavat olla näin tiukat Suomen lisäksi vain Israelissa?

  • Sveitsissä on vielä tiukemmat. Siellä jopa omakotitaloissa tulee olla suoja.

   • Sekä asevelvollisilla varusteet kotona. Ja heillä ei ole mielestäni kovin suurta uhkaa naapureista niin kauan kun pysyvät erossa EUsta ja sen aiheuttamasta mutavyörystä.

    En ole mikään Sveitsi-fani sinne pesiytyneen kansainvälisen pankkimafian takia mutta jotain sielläkin tehdään oikein.

 2. Hyvänä esimerkkinä Tampereen Nääshalli. Iso väestönsuoja, joka toimii urheiluhallina.

 3. Helsingin keskustassa, Esplanadin puiston alla on järvi. Tuo jättimäinen tekojärvi on maan alla. Sen pohja on sata metriä maan pinnan alapuolella. Sen päällä kulkevat kaupungin jätevedet ja jätevesien päällä kulkevat erilaiset huoltotunnelit.

  Maanalainen Helsinki on kuin toinen kaupunki. Se on täynnä tunneleita ja käytäviä. Niitä on kaivettu maan alle yli 200 kilometriä. Maan alla on tiloja kaikkiaan noin 90 eduskuntatalon verran. Ja jatkuvasti louhitaan lisää: joka vuosi kaivetaan noin 200 000 kuutiometriä uutta maanlaista maailmaa.

  Eikä ainoastaan Helsingissä. Esimerkiksi Tampereelle tehdään Suomen pisintä maantietunnelia. Sen pituus tulee olemaan melkein kaksi ja puoli kilometriä. Ja Ouluun kaivetaan parkkihallia jonne mahtuu 900 autoa.

  Eräs viime aikojen kiinnostavimmista maanalaisista projekteista on Suomessa ollut Kehärata. Se on heinäkuussa 2015 avattava uusi junarata pääkaupunkiseudulla, Vantaalla. Tuota rataa pitkin esimerkiksi pääsee ensi kertaa junalla Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

  Kaikkiaan rata on noin 18 kilometriä pitkä, ja se kulkee Helsinki-Vantaan lentoaseman alitse kahdeksan kilometriä pitkässä tunnelissa. Ja jos kuljet junalla Kehärataa ja astut pois esimerkiksi lentoasemalla, saatat kuulla outoja asioita.

 4. Jos etsii luolan ilmanottoaukon, niin siinä menee kertalaakista 15 000 HIVsinkiläistä.

 5. Näitä tnneleita ja yhdysluolastoja on kaivettu Suomeen kaikkien sotapääliköiden aikana. Niin myös muissa euroopan maissa. Suomen kiviaines sisältää poikkeuksellisen paljon arvomineraaleja joita sitten erotellaan kiviaineksesta. Tästä toiminnasta suomalaiset eivät saa veromarkkoja koska poikkeuksetta materiaalin käsittely on ulkomaalaisten yritysten hallussa. Ja jos katsoo tunnelitilanneta esim Viroon päin niin montakos tunnelia sinne kulkee meren alitse? Eurooppatunnelia varten ei tarvitse kaivaa yhtään uutta. Vähän vain suurentaa. Muta autojahan sinne ei suin surminkaan voi päästää. Sehän mahdollistaisi suomalaisille mutkattoman matkustamisen eurooppaan.

  Mutta mietitäämpä hetki näitä Suomen maaperällä olevia luolastoja. Onko pisin Helsingin seudulta Turkuun vaiko onko jossain vielä pidempi?

  • Taitaa olla maaperä Eesti vabariikiin päin olla sen verran pehmeää, ettei sinne tunnelia pysty kaivamaan. Juuri katselin havainnekuvia ja infoa asiasta.

 6. Jyväskylässä muutkin kukkulat kuin kanavuori ovat kuin tahkojuustoa, jokaisessa nyppylässä on jokin isompi suoja ellei kaksi.

 7. Väestönsuojat ovat kaksiteräinen miekka, jotka aikanaan rehellisinä aikoina rakennettiin kansaa varten, jos “kauhun tasapaino” ei pysy balanssissa ja syttyy Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton välinen ydinsota. Nyt ne ovat tarkoitetut vain eliittiä varten ja heidän sukulaisilleen ja varmasti sinne myydään “osakkeitakin” ulkomaisille raharikkaille, jotka sitten pullauttavat köyhät kirkonrotat kun käki käenpiian pesästä sen omat poikaset. “Kansanviholliset” ja muut monikulttuurisuuden tiellä olevat voimat voidaan varsin kätevästi välisijoittaa noihin tiloihin ennen lopullista listimistä pois aiheuttamasta “huonoja fiboja” .

Comments are closed.