Koti Uutisia Kotimaa Helsingin kaupunki ei ole myöntämässä lisärahoitusta kodittomille

Helsingin kaupunki ei ole myöntämässä lisärahoitusta kodittomille

4

Helsingin kaupunki ei ole myöntämässä lisärahoitusta kodittomien elämää auttavan Vailla Vakinaista Asuntoa (VVA) -yhdistyksen toimintaan. VVA haki Helsingiltä avustusta päihteettömiin virkistys- ja toimintapaikkoihin sekä vertais- ja vapaaehtoiskeskuksen toimintaan. Vaikka VVA:n järjestämille aktiviteeteille on jatkuvasti enemmän kysyntää, Helsinki ei silti aio avustaa toimintaa.

VVA aikoo kuitenkin jatkaa toimintaansa, vaikka avustusta ei heruisikaan. Tämä tosin tarkoittaa sitä, että toimintaa joudutaan supistamaan. Samaan aikaan, kun kaupunki jättää tukematta vapaaehtoisvoimin toimivia yhdistyksiä, kaupunki kuitenkin leikkaa ja vähentää omiakin päihde- ja mielenterveyspalveluita. Helsingin kaupunki perustelee avustuksen vähentämistä VVA:n kirjanpito-ongelmilla.

Samaan aikaan kuitenkin Helsingin kaupunki tarjoaa mieluusti paperittomille terveyspalveluita, sekä tukee rotumuukalaisia parhaansa mukaan. Kuitenkin kodittomille helsinkiläisille tuen antaminen on liikaa.

Lähde: Yle

4 KOMMENTIT

 1. Virallisesti kun kielletään ongelman olemassaolo, niin siihen vedoten ei myönnetä tukeakaan.
  Ei ole vasemmiston edun mukaista tukea aitoa yleishyödyllistä ja kansalaisa auttavaa toimintaa, jos siitä ei ole muille taloudellsita hyötyä.
  Sama ilmiö on ollut vallalla jo vuosia ympäri suomen, turvakoteja, päihdeklinikoita yms. on jätetty ilman rahoitusta tahallisesti.
  Näin saadaan suunnitelmallisesti kohtalaisen suuri kansanosa ajettua rappioon, josta ei ole nousemista.

 2. “Helsingin kaupunki perustelee avustuksen vähentämistä VVA:n kirjanpito-ongelmilla.
  Samaan aikaan kuitenkin Helsingin kaupunki tarjoaa mieluusti paperittomille terveyspalveluita”

  Kirjanpito on nykyään suhteellinen käsite.

 3. Helsinki on täysi hulluinhuone. Mutta ihmekös tuo kun siellä rulettavat vihreät, kokoomus, SDP, vasemmistoliitto ja RKP.

Comments are closed.