Koti Uutisia Helsingin käräjäoikeus hylkäsi syytteet terrorismirikoksen valmistelusta

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi syytteet terrorismirikoksen valmistelusta

3

Kolme henkilöä oli Helsingin käräjäoikeudessa syytettyinä terrorismirikoksen valmistelusta. Oikeus kuitenkin hylkäsi syytteet.

Miehet olivat tehneet päätöksen matkustaa Syyriaan liittyäkseen maan hallitusta vastaan sotivan terrorijärjestön riveihin. He valmistautuivat matkaan talousrikoksilla saadakseen rahaa, lataamalla erilaisia sotilaskoulutukseen liittyviä oppaita, hankkimalla maastokuvioisia ja sotilaskäyttöön tarkoitettuja vaatteita, tarkka-ampujan naamiopuvun, kenkiä, vöitä, aselaukkuja, taisteluliivejä ja rinkkoja sekä erilaista teknistä laitteistoa, kuten valonvahvistimia, yökiikareita, otsalamppuja ja naamioverkkoa. Lisäksi yksi miehistä oli ladannut Internetiin suomennetun videon, jolla esitetään taistelukutsu. Myös matkustamista asekoulutuksen perässä tapahtui.

Käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi syytteen. Pelkkä päätös taisteluihin osallistumisesta ilman terroristista tarkoitusta ei käräjäoikeuden mukaan täyttänyt syytteessä tarkoitetun rikoksen tunnusmerkistöä. Suunnitelman ja terroristisen tarkoituksen olemassaolosta ei kertynyt näyttöä.

 

Lähde: Helsingin Uutiset

3 KOMMENTIT

  1. Kaikki varmaan on lukenut Torniaisen tuomion korotuksesta hovioikeuden johdosta. Korotuksen perusteena käytettiin rasistista motiivia. Suomi ei ole enää oikeusvaltio.

    “Hovioikeus katsoi pahoinpitelyn motiiviksi sen, että uhri oli ilmaissut vastustavansa rasistisen järjestön edustamia arvoja. Pahoinpitely oli siten tehty rasistisin motiivein. Tämä otettiin käräjäoikeuden tuomiosta poiketen rangaistusta mitattaessa huomioon koventavana seikkana, hovioikeus kirjoittaa.”

    “Oikeus”laitos se aina jaksaa vain yllättää, tämä on jo naurettavaa, mutta todella huolestuttavaa. Eikös se mennyt niin, että Torniainen ei edes kuullut kunnolla, mitä Karttunen mölisi toiselle aktivistille. Potkuhan oli spontaani reaktio Karttusen sylkemiselle ja uhkaavalle käytökselle lipun kanssa paikoillaan seisovaa aktivistia kohtaan, ei millekään “rasisminvastaisille arvoille”? Ja muutenkin, tästä tapauksesta on tehty ennakkotapaus ihan vain suomalaisten pelottelua varten, ettei kukaan ryhtyisi taistelemaan sortovaltaa ja rappiota vastaan. Nyt jaetaan jo aivan järjettömiä tuomioita ja pusketaan valvontalakeja läpi, kuin DDRssä konsanaan… Mutta on tässä hyviäkin puolia, punaisten pillerien kysyntä kasvaa rajusti.

    • Suomalainen kosher-“oikeus” rankaisee kansanystäviä ja palkitsee muukalaisterroristaja. Siksi tarvitaan vallankumous!

Comments are closed.