Koti Artikkelit Kansanmurha Harjavaltalainen ravintola kyllästynyt järjestyshäiriöitä aiheuttaviin turvapaikanhakijoihin

Harjavaltalainen ravintola kyllästynyt järjestyshäiriöitä aiheuttaviin turvapaikanhakijoihin

0

InvadersNotWelcome_web

Harjavaltalainen ravintola Holvi on päättänyt asettaa paikallisille turvapaikanhakijoille porttikiellon tiloihinsa. Turvapaikanhakijat ovat aiheuttaneet reilun 7 000 asukkaan kunnassa ahdistelutapauksia ja yleisen turvallisuustilanteen heikkenemistä erityisesti pimeän laskeuduttua. Ongelmia on esiintynyt siitä lähtien, kun turvapaikanhakijat saapuivat Satalinnan sairaalaan perustettuun vastaanottokeskukseen.

“Turvapaikanhakijoiden kanssa on ollut ongelmia. Poliisit ovat joutuneet käymään täällä selvittämässä asioita. Kysymys on järjestyshäiriöistä, mutta on myös ahdistelutapauksia. Muutamia juttuja on poliisitutkinnassa. Tilanteen rauhoittamiseksi olemme päätyneet siihen, ettemme ota heitä asiakkaiksemme”, kommentoi SV-Ravintolat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Sami Viitala maanantaina Satakunnan Kansalle.

Viitala kertoo häiriöiden alkaneen jo viime vuoden puolella. Hän lisää, että ravintola Holvissa käy edelleen joitakin maahanmuuttajataustaisia asiakkaita, mutta nämä asiakkaat Viitala sanoo ravintolan tuntevan. Hänen mukaansa kyseiset henkilöt eivät ole aiheuttaneet ongelmia. “Häiriöitä aiheuttaneita henkilöitä emme päästä sisään. Tämä ei ole mitenkään rasistista, vaan sama käytäntö on kaikille”, Viitala jatkaa.

On hieman yllättävää, että marxistisesta linjastaan tunnettu maakuntalehti Satakunnan Kansa julkaisee rasisminvastaisen viikon ensimmäisenä päivänä uutisen, jossa mainitaan suoraan turvapaikanhakijoiden aiheuttaneen häiriöitä Harjavallassa. Todennäköisesti uutinen pyritään kuitenkin mahdollisimman pian hukuttamaan “Meillä on unelma”-tyyliseen propagandaan.

Lähde: Satakunnan Kansa