Koti Uutisia Hämeenlinnalaiselta tilalta löytyi kuolleita lampaita

Hämeenlinnalaiselta tilalta löytyi kuolleita lampaita

4

UK_karitsa

Hämeenlinnan seudulla sijaitsevalta tilalta paljastui maanantaina järkyttävä löytö. Tilalle tehdyssä tarkastuksessa löytyi toistakymmentä kuollutta lammasta. Osa niistä oli jo pitkälle mädäntyneitä ja hautautuneita karsinoiden pehkuihin. Kuolleet lampaat olivat elävien lampaitten seassa.

Karsinassa olleet elävätkin lampaat olivat pahasti aliravittuja ja niillä oli isoja villattomia alueita. Lampaitten huonon kunnon vuoksi eläinlääkäri määräsi ne heti lopetettaviksi.

Lampaitten noin 50-vuotiasta omistajanaista epäillään törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Tilalta löytyi myös kanoja, jotka olivat kuitenkin hyvässä kunnossa.

Lähde: Etelä-Suomen Sanomat

4 KOMMENTIT

  1. Törkeää eläinrääkkäystä! Eläintenpitokielto ja erittäin suuret sakot tuollaisille!

    • Vankila tai mielisairaala on oikea paikka moiselle hirviölle. Tai saunan taakse…

  2. Tästä on keskusteltu muutamia kertoja eläinlääkäreiden kanssa. Useimmiten ihmiset puhuvat heille siitä että joku ei jaksa tai jonkun asiast ovat solmussa. Eläinlääkärit hoitavat eläimiä eivät ihmisiä. Näistä asioista pitäisi puhua ihmislääkärille.

    Toisaalta, jokainen joka näkee vastaavia tapauksia on velvollinen kertomaan ko. kunnan eläinsuojeluun eläinten huonosta kohtelusta. Monesti olen tavannut henkilöitä jotka väittävät ettei heillä ole lupa kertoa. Hyvä etten ole antanut heti korville. Mikää laki ei kiellä ilmoittamasta huonosta kohtelusta tai rääkkäyksestä. Se koskee koko yhteiskuntaamme eläimistä vanhuksiin.

    Useimmiten tähän kierteeseen joudutaan kun ei osata laskea. Tulevaisuus nähdään liian positiivisena ja siinä vaiheessa kun lihateollisuus tiputtaa hintaa lihan huonon laadun vuoksi, onkin kierre valmis. Tilan pitää säätää ja se näkyy ikävä kyllä karjassa. Josta maksetaan entistä huonompi hinta jne…

    Eläimillä on samat oikeudet kuin meillä ihmisillä. Sen lisäksi meillä on vastuu eläimistä.

Comments are closed.