Koti Uutisia Hallituspuolueella yhteyksiä väkivaltaisiin anarkisteihin

Hallituspuolueella yhteyksiä väkivaltaisiin anarkisteihin

7

Jyväskylässä 30.1. tapahtuneen epäselvän välikohtauksen jälkipyykki tarjosi yleisölle jälleen malliesimerkin äärivasemmiston kaksinaismoralismista.

Varsinkin kirjaansa Jyväskylässä markkinoinut äärivasemmistolaisyhteyksistään tunnettu Li Andersson on halunnut esittää tapahtumat yksipuolisena “uusnatsien” hyökkäyksenä. Samoilla linjoilla on ollut niin ikään vasemmistolainen nykyinen ministeri Paavo Arhinmäki. Joukkotappeluun osallistuneiden anarkistien väkivaltaisuudesta on haluttu vaieta julkisuudessa.

Kuitenkin tapahtuman yhtenä järjestäjänä ja siellä jonkinlaisena luvattomana “järjestyksenvalvojana” toimi todistetusti väkivaltaan yllyttäviä anarkisteja. Jyväskyläläinen Juuso Lahtinen on yksi heistä. Lahtinen esiintyi “tunnistamattomasti” muun muassa Ylen 31.1. lähettämissä uutisissa tapahtuman järjestäneen Jyväskylä DIY-verkoston edustajana. Yksi Vastarintaliikkeen aktivisti tunnisti hänet äänen perusteella, sillä Lahtinen oli mukana provosoimassa kansallissosialisteja Jyväskylässä marraskuussa järjestetyn suomalaisvastaisen marssin yhteydessä. Kirjan mainostamistilaisuudesta nauhoitetusta äänitteestä käy myös ilmi, että Lahtinen osallistui itsekin kirjaston joukkotappeluun. Hän on avainhenkilö Jyväskylän anarkistiverkostossa sekä laulaja Aivolävistys-nimisessä yhtyeessä.

UK_Juuso_Lahtinen

Lahtinen esimerkiksi toivoo, että suojelupoliisi käyttäisi enemmän resursseja kansallismielisten valvontaan. Äärivasemmistolle tyypillinen taktiikka on ensin provosoida konfliktia ja sen jälkeen tekeytyä uhriksi. Myös Juuso Lahtinen uhriutui tappelun jälkeen siitä huolimatta, että hän on yhtyeensä kautta jo 15 vuotta lietsonut väkivaltaa toisinajattelijoita kohtaan. Aivolävistyksen joissakin kappaleissa kehotetaan vähintäänkin epäsuorasti jopa henkirikoksiin: “Ainoa hyvä fasisti on kuollut fasisti!” laulaa Lahtinen kappaleessa “Vastaan Fasismia”. Eräässä toisessa kappaleessa (“Tyhjiä pulloja, bensaa ja tulta”) yhtye kehottaa murhaamaan rikkaita: “Menkööt rikkaat taivaaseen, nehän sen keksi. Me voimme tehdä jotain sen nopeuttamiseksi.” On epäuskottavaa, että aikuinen, joka esittää julkisesti vastaavia lausuntoja, olisi koskaan viaton osapuoli poliittisissa väkivaltaisuuksissa.

Myös poliisiviha paistaa Aivolävistyksen sanoituksista. On varsin kaksinaamaista mutta äärivasemmistolle tyypillistä, että lietsottu väkivalta ja poliisiviha päättyvät juuri silloin, kun niiden synnyttämä konflikti osuu omaan nilkkaan. Se, mitä anarkistit ja äärivasemmistolaiset sanovat tai tekevät, ei ole kovinkaan kiinnostavaa itsessään. Mielenkiintoista on heidän kaksinaismoralisminsa ja se, että valtapoliitikot, mielipidevaikuttajat ja media eivät noteeraa sitä edes merkittävän väkivallan yhteydessä.

Erityisen mielenkiintoista kuitenkin on, että Vasemmistoliiton toimijoilla on läheiset suhteet henkirikoksia kannattaviin anarkisteihin.

 

Aiheesta muualla:

http://areena.yle.fi/tv/1819129

Aiheesta lisää:

Äärivasemmisto sanelee median uutisointia

7 KOMMENTIT

 1. Hyvää salapoliisityötä. Anarkistien hyökkäyksen kohteeksi joutuneet patriootit voisivat vaikka haastaa Lahtisen ja kumppanit pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta, koska he estivät rauhallisen kirjastokäynnin kolmelta Suomen kansalaisilta.

  Voitatte vielä, koska anarkistit aloittivat väkivalloin hyökkäämällä ja estämällä julkisella paikalla kulkemisen. He myös kantoivat luvattomia aseita sekä toimivat järjestyksenvalvojana ilman lupaa, josta myös järjestäjä joutuu vastuuseen.

 2. Hyvä uutinen! Voidaan puhua myös niinsanotuista punaporvareista. Vaikea sanoa, hävettääkö näitä pohjimmiltaan “pikkuporvarillisia” anarkisteja ollenkaan moinen julkisuus. Aivan sama, naurunalaisia ovat jokatapauksessa. Vasemmistoliittoa nämä asiat tuskin häiritsevät sinne norsunluutorniin asti, tietysti he juoksupoikia tarvitsevat.

 3. Hei, Tämä oli hyvä uutinen. Olisi mielenkiintoista saada tietää enemmänkin tästä vasuripuolueen (puolueiden) ja väkivaltaan osallistuvien anarkistien yhteistyöstä.

  Toivottavasti saatte aiheesta kerättyä enemmänkin tietoa.

  Kiitos!

 4. Li Andersson, D. Koivulaakso ja se kolmas heppu kirjan kirjoittajista ovat tietenkin autuaan tietämättömiä, että heidän omat turvamiehensä olivat varustautuneet aseilla, mm. puukoilla ja teleskooppipatukoilla. Jos kerran pelkäsivät henkensä puolesta, mikseivät tehneet poliisille ilmoitusta? Punikit aiheuttivat itse tämän JKL välikohtauksen ja nyt soi uhrin itkuvirsi… Heti kun siihen tulee sopiva hetki.

  http://www.vastarinta.com/punainen-mieli-ja-toiminta/ — artikkelista: “- Jatkuva uhkakuvan luominen esimerkiksi äärioikeistosta, jota punatoimittajat ja -kirjoittajat pönkittävät lehtiartikkeleilla, kirjoilla, elokuvilla, dokumenteilla, epäsäännöllisillä luennoilla ja kokouksilla. Uhrina oloa vahvistetaan myös liioittelemalla punaisiin kohdistuvaa äärioikeiston luomaa välitöntä hengenvaaraa. Joutuessaan uhriksi uhrina olosta tehdään pitkäkestoista ja kannattavaa, jotta uhri onnistuu vetoamaan muihin uhreihin ja vahvistamaan edelleen omaa uhrin asemaa. “

 5. Voisi äkkiseltään kuvitella, että noissa anarkopissis-hommissakin ois joku yläikaraja tai ainakin, että joku biologinen kello ilmoittais, että nyt on aika siirtyä eteenpäin elämässä. Jotenkin tuntuu hassulta, että aikuinen mies hengaa jonku teinityttöjen kanssa ja uhoaa millon kenellekin. Toisaalta Lahtinen tovereineen todennäköisesti ajattelee, että ikä ja sukupuoli ovat vain “sosiaalisia konstruktioita”..? 😀

 6. Eikö tuo Lahtinen ole jo pitkälti yli 30 vuotias?
  Luulisi että jossain vaiheessa voisi ajatella asioita hiukan laajemmin ja tätä kautta alkaa käyttäytyä kuin ikäisensä.

Comments are closed.