Koti Uutisia Hallitus tekee irtisanomisesta helpompaa

Hallitus tekee irtisanomisesta helpompaa

5

Suomen hallitus on tekemässä irtisanomisesta helpompaa. Jatkossa tyonantajilla on entistä suuremmat oikeudet irtisanoa työntekijöitään. Hallituksen mielestä pienemmät irtisanomisvaatimukset tulevat alentamaan työmarkkinoille pääsyn kynnystä.

Uusi laki kohdistuu yrityksiin, joissa on alle 20 työntekijää. Myös nuoret joutuvat tyytymään entistä heikompaan työsuojaan; jatkossa alle 30-vuotiaita palkatessa yrityksen ei tarvitse perustella määräaikaisuutta.

Hallitus aloittaa myös yt-lakia koskevan selvityshankkeen. Hankkeen tavoitteena on muun muassa arvioida kollektiivisen irtisanomisen perusteita. Työnantajat saavat hallituksen ehdotuksen mukaan jatkossa palkata alle 30-vuotiaan, joka on ollut työttömänä vähintään kolme kuukautta määräaikaisesti ilman nykyisessä laissa säädettyjä perusteltuja syitä.
 

Lähde: Uusi Suomi

5 KOMMENTIT

  1. Jaa. Kun kun työntekijälle annetaan potkut on hän taas käytettävissä työmarkkinoilla, joka “kalpeanaamoja” eli näitä “kestävyysvajeen” selättäjien elättäjiä (kanta-suomalaiset) voivat hakeutua “helposti” uuteen työpaikkaan, josta saakin helposti potkut ja taas sitä oravanpyörää mennään…

  2. Hyvä päätös. Nyt pienyrittäjätkin voivat palkata sesonkiapua tarvitessaan. Kommunistit toki vihaavat pienyrittäjiä, mutta he ovat kuitenkin yhteiskunnan selkäranka.

  3. Noniin, nytten yrittäjät ehkä uskaltaa palkatakin porukkaa ja lähteä ottamaan pientä riskiä ja laajentamaan toimintaansa. En yhtään ihmettele, että yrittäjille vakituisen työsopimuksen kirjoittaminen työntekijälle on liian iso riski. Ottaen huomioon, että moni alkaa systemaattisesti nauttimaan sosialismin hedelmistä saatuaan vakituisen työsopimuksen. Ei se ole mitenkään tavatonta, että yrityksissä on ihmisiä jotka ovat olleet jo vuosikymmenen firman listoilla, mutta olleet poissa töistä puolet siitä ajasta.

  4. Kun on helpompi antaa kenkää huonolla asenteella toimiville punikeille, on myös helpompi palkata rehtejä kansallismielisiä tilalle. Ammattiyhdistysliikkeestä on tullut kansallisen talouselämän tuhoamisen väline ja eläkeyhtiöt sekä työttömyysvakuutusrahasto vetää välistä kaikessa. Kunpa olisi enemmän pienyrittäjiä, kenen kanssa tehdä töitä vertaisina!

Comments are closed.