Koti Uutisia Kotimaa Hallitus haluaa rajoittaa kokoontumislain vapauksia

Hallitus haluaa rajoittaa kokoontumislain vapauksia

5

Hallitus suunnittelee pikaista runnomista lakimuutokseen, jolla rajoitetaan spontaaneja mielenosoituksia. Oikeusministeri Antti Häkkänen perustelee ehdotusta mielenosoittajien “turvallisuudella”. Tällä hetkellä mielenilmauksesta tulee ilmoittaa kuusi tuntia ennen tapahtuman alkua poliisille. Oikeusministeriö suunnittelee, että jatkossa ilmoitus tulisi olla jätetty jo kolmea vuorokautta ennen tapahtumaa.

Perustuslain asiantuntijat ovat sitä mieltä, että lakimuutos on valmisteltu huonosti ja että se oleellisesti rajoittaa kokoontumisvapautta. Ehdotuksesta puuttuu kokonaan tieto ilmoitusajan pidentämisen hyödyllisyydestä. Suomalaiset mielenosoitukset ovat pääosin rauhallisia ja väkivallattomia.

Häkkäsen mielestä lakimuutos vähentäisi yhteenottojen riskiä. Poliisin kannalta kuuden tunnin aika on työnjohdollisesti haastavaa, koska sosiaalisen median avulla voidaan järjestää helposti tuhansien ihmisten mielenilmauksia nopealla aikataululla. Julkisoikeuden professori Juha Lavapuron mukaan poliisin kiireet eivät ole riittävä syy rajoittaa kokoontumisvapautta.

Lähde: Yle

5 KOMMENTIT

  1. Kyllä 6 tuntia on vähän liian lyhyt aika saada vaikkapa jossain pride-tapahtumassa olevat poliisit vahtimaan että anarkistit voivat turvallisesti kivittää isänmaallisia mielenosoittajia.

  2. Saati konstaapelien ehtiä vaihtamaan kumi-, nahka- ja niittiasut vormuun, priden jälkeen.

  3. Tämä poliisivaltiokehitys tulee suoraan kostautumaan näille kansanpettureille, mitä enemmän rajoitatte, sitä enemmän aktivoidumme.

  4. “Perustuslain asiantuntijat ovat sitä mieltä, että lakimuutos on valmisteltu HUONOSTI ja että se oleellisesti RAJOITTAA kokoontumisvapautta. Ehdotuksesta puuttuu kokonaan tieto ilmoitusajan pidentämisen HYÖDYLLISYYDESTÄ. Suomalaiset mielenosoitukset ovat pääosin rauhallisia ja väkivallattomia.”

    Eli kaikki “tarvittavat” valuviat ovat olemassa, jotka ovat välttämättömiä polpon harjoittamalle poliittisille mielivaltaisuuksille niitä kohtaan, jotka hakevat mielenosoitus lupaa, koska kaksoisstandardit.
    Aivan kuten Ruotsissakin tuoreeltaan näimme. Kaikki sujuu päinvastoin paremmin mielenosoituksen osalta kun poliisit ovat hevon perseessä “apupoliiseineen” koko tapahtumasta myrkyttämästä ilmapiiriä. Mutta suurimpana pelkona eliitillä onkin se, että vastarintaliikkeen vastuullinen käytös ja tapa ilmaista omaa agendaansa rauhallisesti saa aikaan yleistä myönteisyyttä syvän kansan rivien taholta, jotka todellisuudessa livenä näkevät sen tosiasian, että liikkeen ympärillä käyty vouhotus ja naurettavuuden huippuna annetut nk. “tuomiot” ovat täyttä tyhjää täynnä olevaa poliittista teatteria, jossa pyritään luomaan “savua ilman tulta”. Niin kuin se määrittelisi yksistään sen, mitä konkreettista on tapahtunut, nimittäin metelin ja valtamedian nostaman hysteerisen rääkymisellä. Eli kaikki “nyhjäistään tyhjästä”!
    Se, että polpo itse haastaa riitaa ja kieltäytyy “apupoliisejaan” pitämään kurissa vain siksi, että päästään hakkaamaan pampulla ja retuuttamaan maijaan perustuslaillisen oikeuden käytöstä kertoo vain siitä alennustilasta, johon suomalainen yhteiskunta on vajonnut samaan aikaan kun se samalla hellii ja lellii kommunistisia äärivasemmistolaisia anarkisteja ym. pullapoikia, jotka muka ovat tekemässä jotain yhteiskunnallisesti merkittävää ja maan kannalta välttämätöntä palvelusta aiheuttamalla sekasortoa ja väkivaltaa, joka jopa siinä kategoriassa on mitä surkeinta ja ala-arvoista tyttömäisyyksiä eli puun takaa päälle karkaamista ja välitöntä vinkumista kun “kohdalle osuu” syystä, että on saanut mitä tilasi.

Comments are closed.