Koti Uutisia Pohjoismaat Hallinto-oikeus: Gotlanti saa kieltäytyä vuokraamasta maata poliittiselle oppositiolle Almedalenista

Hallinto-oikeus: Gotlanti saa kieltäytyä vuokraamasta maata poliittiselle oppositiolle Almedalenista

2

Ruotsin yleisradion P4-kanava raportoi otsikolla “Oikeus kieltää PVL:n osallistuminen Almedalen-viikolle”, että hallinto-oikeus myötäilee Gotlannin epädemokraattista ratkaisua olla myöntämättä Vastarintaliikkeelle lupaa osallistua 1. heinäkuuta alkavaan tapahtumaan. Vastarintaliike on valittanut kieltävästä päätöksestä aiemmin, ja nyt hallinto-oikeus on hylännyt valituksen.

Tuomioistuimen päätöksen mukaan Gotlannin menettely ja perustelut luvan hylkäämiselle eivät riko lakia, vaikka Gotlanti ei ole missään vaiheessa edes perustellut syitä kieltävälle päätökselleen.

– Olen hieman yllättynyt, kommentoi Tommy Gardell Gotlannin teknisestä lautakunnasta P4:lle.

Kuten Vastarintaliike on aiemmin ilmoittanut, liike tulee olemaan läsnä Almedalenissa epädemokraattisesta päätöksestä huolimatta.

– Poliitikoille itselleen tulee vain tukalammat oltavat, mikäli vain saamme olla siellä ja levittää poliittista sanomaamme, kommentoi Vastarintaliikkeen Emil Hagberg aikaisemmin tänä vuonna pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Siellä Hagberg myös vitsaili, että “tuhat humalaista skinheadia” tulee kansoittamaan Almedalenia politiikkaviikolla, mikäli poliitikot luulevat saavansa olla siellä rauhassa.

Lähde: Nordfront

2 KOMMENTIT

 1. —–BEGIN PGP SIGNED MESSAGE—–
  Hash: SHA256

  Tuollainen oppositiopykälähän kannattaa jokaisen Suomenkin kunnan kirjoittaa omaan järjestyssääntöönsä. Tällaista pykälää käyttäen voidaan sitten, erityisesti vaalien lähestyessä, ajaa poliittiset vastustajat mainoksineen naapurikunnan puolelle; näin heidän sananvapauttaan ei loukata. — Ja kun pykälä on järjestyssäännössä, sen toimeenpanoalue ulottuu myös toisten omistamiin alueisiin, yksityisiin tontteihin!

  Sanamuotoilu voisi olla sellainen, että sallitaan vain yhteistyötahtoiset rauhaa ja rakkautta kannattavat tilaisuudet kunnan alueella. Kokoontumisluvat tietenkin myöntää “rauhan ja rakkauden lisäämisen ja vihan vähentämisen lautakunta”.

  —–BEGIN PGP SIGNATURE—–
  Version: GnuPG v2

  iJwEAQEIAAYFAlsLnWwACgkQDmZXr8OzRkOYrAP/W8eV8tLFIhlxLrH681LHzCaX
  5WlJ1gtOCxZb43Fx87kGjuLeyWxokusdx0L9ej//NWWdx7xX26pmeQ43XJAUIHcY
  Tdx+N6A9Y34ei6HcGKWZn3j5qfxT7R/f5RBey+4f5d3EDQC73fQJSuWgxw0DyEh6
  vkdZMj82My7j8F4PpBo=
  =zWWd
  —–END PGP SIGNATURE—–

Comments are closed.