Koti Uutisia Halal-tuotteet pois myynnistä kansalaispalautteen vuoksi

Halal-tuotteet pois myynnistä kansalaispalautteen vuoksi

5

UK_Citymarket_Jumbo_Halal

Alkuviikosta sosiaalisessa mediassa nousi pieni kohu, kun MV-lehti paljasti, että Jumbo Citymarket myy rituaaliteurastettua lihaa. Seuraavana päivänä kauppias joutui ottamaan halal-teurastetut tuotteet pois myynnistä kielteisen kansalaispalautteen vuoksi.

Juutalaisten kosher- ja muslimien halal-teurastukset tapahtuvat siten, että teuraaksi joutuvilta eläimiltä leikataan auki kaulavaltimo ja sekä henki- että ruokatorvet. Eläin vuotaa tuolloin kuiviin hitaasti ja on koko ajan tajuissaan.

Suurin osa Euroopan maista sallii eläimelle kivuliaat rituaaliteurastukset monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden nimissä, mutta viime vuosina jotkut maat ovat kieltäneet ne.

Kun tieto Jumbo Citymarketin myymästä halal-lihasta levisi netissä, päättivät monet suomalaiset ottaa yhteyttä kauppaan. Tämän seurauksena liha poistettiin myynnistä.

“Olen saanut kaksikymmentä puhelua yhteen menoon, pitäisi tehdä myös töitä. Se on poistettu myynnistä, muuta en kommentoi. Yhdet haluaa tätä, toiset eivät. Nyt minä saan haukkumiset, kun tuotetta ei ole”, kauppias sanoi.

Hänen puheistaan voi myös ymmärtää, että jotkut painostavat rasistiksi leimaamisen uhalla myymään rituaaliteurastettuja tuotteita. “Nyt vaan on hassu tilanne, kun minulle soitetaan ja sanotaan, että minä olen rasisti ja vastustan tiettyjä ihmisiä, sen takia minä en halua kommentoida”, hän jatkoi.

 

Aiheeseen liittyen:

UKIP ehdottaa rituaaliteurastuskieltoa
Poriin avattu Satakunnan ensimmäinen halal-kauppa
Aktivistille rasismisyyte eläinrääkkäyksen vastustamisesta Britanniassa

5 KOMMENTIT

  • McDonald’s käyttää halal lihaa. Boikottiin tämäkin bazca.

   • Mäkkärin tulisi olla jo jokaisella itseään kunnioittavalla kansallismielisellä ja etenkin kansallissosialistilla järjestään pannassa, kuten kaikki muutkin roska”ruoka” “ravintolat”

 1. Tuo Halal-fiksaatio nykyään on muutenkin enemmän markkinointijuttu, Koraanissa määrätään vain että Jumalan nimi pitää lausua ennen ruokailua (=siunata ruoka, vrt. pöytärukouset kristinuskossa), sikäli kun olen ymmärtänyt. Joku on keksinyt tehdä siitä ns. brändin, niin että muslimit joutuvat ostamaan brändättyjä tuotteita (usein muista muslimimaista..)

  “Halal meat as is understood these days is a term used more often for commercial profits than religious observance. Those who call their meat halal, are in some way insinuating that any other meat is not halal…”

  http://www.quran-islam.org/articles/halal_meat_%28P1156%29.html

  • Suurin osa musupaskoista ei osaa lukea ja ovat eurooppalaisen kehitysvammaisenkin älykkyyttä alempana. Koraanissa ei esim. lue mitään hunnuttamisesta jne.

   Myöskin “jihad” tarkoittaa muslimien oikeutettua _oman kotimaansa puolustusta_ ulkoista tunkeutujaa vastaan. Puukotukset Euroopassa eivät siis ole jihadia.

Comments are closed.