Koti Artikkelit Hakaristilippu ja vallanpitäjien kaksinaismoralismi

Hakaristilippu ja vallanpitäjien kaksinaismoralismi

9

Itsenäisyyspäivän Kohti vapautta! -marssilla nähtiin jotain sellaista, mitä ei ole ihan viime aikoina suomalaisissa mielenosoituksissa nähty eli kolme hakaristilippua. Joidenkin mukaan valinta ei ehkä ole kaikista esteettisin vaihtoehto tämän päivän Suomessa. Toisaalta moni myös ymmärsi, että kyseessä oli tarkoituksellinen keskisormen näyttö kansallismielisiä vastaan kampanjoivalle järjestelmälle sekä yhteiskunnallisen kaksinaismoralismin esiin nosto.

Kuten on käynyt varsin selväksi, ei hakaristi ole Suomessa laiton tunnus. Siitä huolimatta poliisi hyökkäsi väkivaltaisesti laillista tunnusta pitävien henkilöiden kimppuun poistaakseen tunnukset. Hyökkäystä perusteltiin sillä, että vastamielenosoittajat (jotka eivät olleet tehneet ilmoitusta omasta mielenosoituksestaan, jonka järjestäjää poliisi kertomansa mukaan pyrki selvittämään mahdollisen kokoontumisrikkomuksen vuoksi) saattaisivat provosoitua liikaa lipusta. Jos minä siis teen jotain laillista ja joku toinen mahdollisesti saattaa provosoitua rikkomaan sen vuoksi lakia, poliisi voi hyökätä väkivalloin kimppuuni ja viedä minut putkaan. Tämä ajattelutapa edustaa täysin järjenvastaista logiikkaa.

Ennen itsenäisyyspäivää poliisi julisti useissa medioissa olevansa paikalla ihan vain turvatakseen ihmisten oikeuden osoittaa mieltään. Huomaako kukaan muu tässä ristiriitaa? Entä kuinka monella ihmisellä ylipäätään tulee turvallisempi olo, kun hampaisiin asti aseistautuneet poliisit tulevat koirien ja hevosten kanssa mielenosoituksen ympärille painostamaan ihmisiä?

Poliisi ei hyökännyt kurdimielenosoittajia vastaan, kun nämä käyttivät EU:n terroristijärjestöksi luokitteleman PKK:n lippuja mielenosoituksessaan.

Siinä ei liene mitään yllättävää, että poliisi sai rikolliselle toiminnalleen tukea suoraan yhteiskunnan huipulta useammalta ministeriltä ja poliitikolta, minkä lisäksi media ja “auktoriteetteja vastustavat” äärivasemmistolaisetkin yltyivät kehumaan rikostovereitaan. Yleisen kieltämisen makuun päässyt media – veronmaksajien kustantama Yle etunenässä – kyseli useaan otteeseen eri tahoilta, pitäisikö hakaristit kieltää. Hakaristilippukohu tuotiin esille vielä neljä päivää myöhemmin (maanantaina 10.12.) uutisessa, jossa käsiteltiin suojelupoliisin vuosikatsausta, jonka mukaan “kotimaiset ääriliikkeet” eivät ole uhka Suomen kansalliselle turvallisuudelle. Mutta hakaristiliput ovat!

Uskooko joku, että jos olisimme vastaavalla tavalla nähneet toisen edesmenneen valtion eli Neuvostoliiton tunnuksia jossain mielenosoituksessa, niin olisimme nähneet poliisiväkivaltaa, useamman päivän kestävää mediajulkisuutta, rikosilmoitusten tekemistä, toimittajien kysymysten asussa esitettyjä vaatimuksia ministereille ja mahdollisen tulevaisuuden lakimuutoksen symbolien kiellosta? En minäkään. Suomen suurin ajankohtainen ongelma ei siis ilmeisesti ole esimerkiksi monikulttuuriset raiskaukset vaan hakaristiliput.

Ylen Aamu-TV:ssä lauantaina 8.12. haastateltu presidentti Tarja Halonen intoutui hurskastelemaan mahdollisen tunnusten kieltämisen puolesta. Halosen mukaan “ihmiset eivät tunne historiaa”, minkä lisäksi hän julisti, että “[kieltämällä hakarstit] Suomikin voisi – – päästä omasta historiastaan eroon”.

Poliisi ei hyökännyt kommunistimielenosoittajia vastaan, kun nämä käyttivät hirmuhallinto Neuvostoliiton sirppi ja vasara -tunnusta kantavia lippuja mielenosoituksessaan.

Entä kuinka hyvin Halonen itse tuntee historian? Suomen opetushallituksen eli valtion hyväksymästä lukion historian oppikirjasta Forum – kansainväliset suhteet (historian 3. kurssi, 3. painos 2012) voimme lukea hiukan Neuvostoliiton historiasta. Aiheelle ei ole juuri uhrattu palstatilaa, mutta sen verran kuitenkin, että siitä käyvät lyhyesti tärkeimmät pointit esiin. Tämän Suomen valtion itsensä hyväksymän oppikirjan mukaan “yli kymmenen miljoonaa kulakkia vietiin pakkotyöleireille tai tapettiin” ja “vuosien 1932–33 nälänhädässä kuoli noin viisi miljoonaa ihmistä”.

Tämän lisäksi: “Neuvostoliitossa vainottiin [ihmisiä] rodun, kansallisuuden ja yhteiskunnallisen aseman perusteella. Muodollisesti tavoitteena oli lopettaa vastavallankumouksellinen toiminta. Neuvostoliitossa on arveltu kuolleen noin 20–30 miljoonaa ihmistä nälkään, pakkotyöhön ja teloituksiin. Lisäksi miljoonia ihmisiä karkotettiin pois omilta asuma-alueiltaan.”

Opetushallituksen hyväksymät luvut ovat siis suurempia kuin ne, joita kansallissosialistisen Saksan piikkiin on koskaan pyritty laittamaan. Muista lähteistä voi kaivaa tietoja, joiden mukaan esimerkiksi Holodomorina tunnettu vuosien 1932–33 nälänhätä oli tietoisesti aiheutettu kansanmurha, jonka uhreiksi päätyivät ukrainalaiset. Neuvostoliiton kommunismi kosketti myös suomalaisia, sillä rajan väärällä puolella asuneet suomensukuiset kansat päätyivät pakkosiirtojen kohteeksi ensimmäisten joukossa. Lisäksi Neuvostoliiton valtausyritykset Suomeen maksoivat muun muassa noin 100 000 suomalaisen hengen sekä laajoja alueellisia menetyksiä.

Poliisi ei hyökännyt äärivasemmistolaismielenosoittajia vastaan, kun nämä käyttivät poliittista väkivaltaa juhlistavaa rekvisiittaa mielenosoituksessaan.

Itse asiassa ilman hakaristilipun alla toimineita saksalaissotilaita Suomi olisi sulautettu osaksi Neuvostoliittoa ja suomalaisen kansan historia olisi täysin toisenlainen kuin mitä se nyt on. Neuvostoliiton ja kommunismin olemassaolo on koskettanut Suomea, Eurooppaa ja koko maailmaa enemmän ja pidemmällä aikavälillä kuin kansallissosialistisen Saksan, mutta koska kommunistinen murhaaminen on sitä kuuluisaa parempaa murhaamista, ei kommunismia julkisuudessa paheksuta.

Ovatko Neuvostoliiton tunnukset kuitenkaan poliisin väkisin tekaistujen rikosilmoitusten mukaan “kiihottamista kansanryhmää vastaan”? Ei. Otetaanko Neuvostoliiton liput väkivalloin pois kantajiltaan? Ei. Vaatiiko media sirpin ja vasaran kieltoa? Ei. Entä poliitikot? Ei.

Jos poliisi ottaisi jotain muita ei-kansallismielisiä poliittisia tunnuksia väkivalloin pois, olisiko se median mielestä poliisiväkivaltaa? Tietenkin. Entä vaatisiko media pois otettujen tunnusten kieltoa? Ei tietenkään.

Poliisi ei hyökännyt kulttuurimarxistimielenosoittajia vastaan, kun nämä käyttivät poliisivastaista väkivaltaa juhlistavaa rekvisiittaa mielenosoituksessaan.

Hakaristilippujen esille nostaminen oli osa jatkuvaa kampanjaa, jota kansallismieliset käyvät: yhteiskunnallisten kaksoisstandardien esiin nostoa. Ja eliitti astui jälleen miinaan. Kun kansallismieliset tekevät jotain laillista, päätyy “lakeja ja kokoontumisvapautta valvova” poliisi rikkomaan lakia takavarikoimalla lailliset liput ja estämällä näin kokoontumisvapauden, jonka kerrotaan olevan sananvapauden ohella yksi tärkeimmistä yhteiskunnallisista arvoistamme.

Hakaristiliput nostivatkin näitä kaksoisstandardeja esille, ja vaikka kyseinen tempaus oli ehkä joidenkin mielestä esteettisesti negatiivinen, oli nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä tärkeämpää tuoda esille se, etteivät laki ja viranomaiskäytännöt ole kaikille suomalaisille samat.

9 KOMMENTIT

 1. Mielestäni hakaristi on hyvä symboli, enkä ymmärrä miksei sitä olisi saanut käyttää marssilla. Miksei muuten mitkään vassareiden symbolit ole kiellettyjä? No, kyllähän vastaus siihen tiedetään. Hakaristi ja “holokaustin” kieltäminen eivät myöskään ole rikoksia Suomessa. Suosittelen ihmisiä käyttämään hakaristiä ja muunnelmia siitä esim. T-paidoissaan.

  Toivottavati marssilla lainvastaisesti pidätetyt ihmiset ovat vieneet asiaa eteenpäin.

 2. Hakaristi on hieno tunnus, joka on käytetty jo 10 tuhatta vuotta. Hakaristin avulla symboloidaan
  liikkeen, elämän, Auringon, valon, hyvinvoinnin ja kategorisoidaan filosofiset käsitteet.

  Jos PVL:n tunnukset (Tyr-riimu ja kaunis lippu) kielletään, olisi ehkä järkevää piirtää jonnekin näkyvään paikkaan Kansallissosialistisen Saksan lippua. Koska ei ole mitään menetettävää kuin ihmisarvon.
  Eikä PolPo ehdi valvomaan joka paikkaa jatkuvasti valvomaan. PolPolta ei onnistu estämään rotumuukalaisten suorittamat raiskaukset, ei onnistu tavanomaisten rikosten selvittely, eikä se onnistu estämään hakaristien piirtämisen.

  En ihmettelisi, jos viisaudessaan PolPo ja Hallitseva Mafia yrittävät kriminalisoda huopakynän hallussapidon, sillä Suomi on ihan Hölmölä nykyisin.

 3. Muutama tapaamani Putin-henkinen nuorehko akateeminen venäläinen on kertonut että Venäjän nykyisten virallisten tietojen mukaan Stalinin vainoissa ym kuoli vain noin 10 miljoonaa ihmistä. Tähän ei varmaan lasketa työleireillä elintarvikepulan ja muiden resurssiongelmien takia kuolleita.

 4. Kielletyt kappaleet ovat tässä: Genoside Wolves-Patriootti (kiellettiin ehkä kuvituksen takia?), Pagan Skull-14 sanaa & Vapaudenristi-Mies Aikaa Vastaan – Nyt VK-kanavalla loistavina live-versioina.

 5. sitä mitä eliitti vastustaa kannattaa, kannattaa. ylipäätään 3 valtakunta oli ihmiskunnan parhaat 12 vuotta, kaikki keskitysleiri hommat yms on pelkkää valhetta, kaikille ihmisille on istutettu “natseista” ajatus maailman pahimpina, jopa jonku sortin saatanan porukkana, lähinnä juutalaosten toimesta. kansallisosialismi, on erittäin vaarallinen aate juutalais rikollisia kohtaan, jotka on kautta historian yrittäny tuhota valkoisen rodun.toivottavasti vielä hakaristi liput nousevat, saksalaiset ja kansallisosialisti mustamaalattiin juuri sen takia, ettri se enåän koskaan nouse. vaatarintaliike on onneksi edelleen olemassa, joten toivo elää saksalaiset oli niitä hyviä ja he ikävä kyllä hävisivät pahoille.

Comments are closed.