Koti Uutisia Luonto Haitin eläinlajit pulassa – syynä metsien hakkuut

Haitin eläinlajit pulassa – syynä metsien hakkuut

4

Oregonin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan Haitilla on tällä hetkellä vain yksi prosentti koskematonta, alkuperäistä metsää jäljellä. Haitin 50 suurimman vuoren joukossa on kahdeksan huippua, joiden rinteillä ja päällä on vielä koskematonta metsää. Tiedemiehet olettavat, että mikäli tilanne jatkuu, ei kahdessa vuosikymmenessä Haitilla ole enää koskematonta metsää.

Samalla kun eläinten, lintujen ja eliöiden elintilaa tuhotaan, myös lajit häviävät. Eläinlajien sukupuuttoon kuoleminen on ongelma ympäri maapalloa eikä vain Haitilla. Tutkimuksessa mukana ollut Warren Cohen syyttää enimmäkseen eurooppalaisten hallitsemaa siirtomaa-aikaa metsien katoamisesta. Suuri osa metsästä on kuitenkin hävinnyt siirtomaa-ajan jälkeen.

Lähde: RT
https://www.rt.com/news/442721-haiti-deforestation-species-extinction/

Aiheeseen liittyen: Willian Pierce: Haitin opetus https://www.vastarinta.com/william-pierce-haitin-opetus/

4 KOMMENTIT

  1. Jostain syystä samalla saarella olevan Dominikaanisen tasavallan puolella metsää riittää.

    • Dominikaanisessa on vallalla espanjalaisperäinen kulttuuri ja kansa on jonkin verran vaaleampaa, kuin Haitin puolen pikimustat ranskalaisglamourin edustajat. Liekö sillä osutta asiaan?

  2. Niin kauan kun on mettää ne polttaa pois. Sitten kun niitten mettä on mennyt ne kuolee pois.

  3. Siirtomaa-ajoista on jo kulunut iäisyys, joten Cohenin on turha soittaa puhkisoitettua levyä. Asioita ei paranna se, että yhä virheellisesti kaikesta syytentään “valkoisen miehen taakkaa” kun itsenäistyneet kehitysmaat aivan ITSE ovat tuhoamassa metsiään, joko itse tai sitten ylikansalliset yritykset, jotka halutessaan ahmivat melkeinpä minkä tahansa maan kitaansa keinoja kaihtamatta.
    Yleensäkään syyttely ei ole se “korjaussarja”, jolla puhki mennyt rengas paikataan. Se, että ihminen ahneuksissaan ja etenkin tyhmyyksissään tuhoaa itse itsensä on vain eräänä merkkinä siitä, että karvattoman apinan olisi pitänyt pysyäkin puussa eikä maassa.

Comments are closed.